Ruimere winkeltijden op zon- en feestdagen

De gemeenteraad heeft op 8 juli de nieuwe Verordening Winkeltijden Vlaardingen 2020 vastgesteld, met een amendement voor nog ruimere tijden. Winkels en daghoreca zoals lunchrooms kunnen nu op zon- en feestdagen open van 08.00 tot 22.00 uur. Wethouder Bart Bikkers licht toe: “Winkeliers krijgen zo meer ruimte om te ondernemen. De verruiming van de winkeltijden zorgt voor een gelijk speelveld ten opzichte van ondernemers in de omliggende gemeenten Rotterdam, Schiedam en Maassluis, waar de winkeltijden al ruimer zijn.”

Een afbeelding van een klok

De verruiming van de winkeltijden komt de binding van Vlaardingers met de lokale winkels ten goede en is een kans voor meer lokale besteding. Ook dragen ruimere openingstijden op zon- en feestdagen bij aan een meer levendige binnenstad. Uit onderzoek is gebleken dat de ruimere openingstijden aansluiten op de behoefte van ondernemers om zelf de winkeltijden te bepalen.

Met de nieuwe verordening verbetert de gemeente ook de dienstverlening. De verwachting is dat winkeliers nu nog maar weinig ontheffingen winkeltijden hoeven aan te vragen, omdat de tijden heel ruim zijn. En het aanvragen van ontheffingen kan behalve voor de eigen winkel, voortaan ook voor een winkelstraat of winkelgebied via een rechtspersoon zoals de winkeliersvereniging die dit collectief kan aanvragen. 

De winkeltijden en informatie over het aanvragen van een ontheffing vindt u op deze website.