Proost! (maar spreek wel eerst even af wie de BOB is)

Met een koeltas vol schuimig bier naar de Krabbeplas? Een zoele zomeravond met goed gezelschap en een wijntje of – doe eens gek- een cocktail op een Vlaardings terras? Regel een BOB!

Logo van de BOB-campagneAlcohol zorgt er voor dat u uw eigen rijkunsten overschat én de risico’s onderschat of u nu een auto bestuurt of op de fiets zit! 

In Nederland mag een bestuurder maximaal 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben tijdens deelname aan het verkeer. Dit promillage bereiken mannen na het drinken van ongeveer twee glazen alcohol binnen een uur, vrouwen al bij iets minder. 

Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) en (brom- en snor)fietsers geldt een maximum bloedalcoholgehalte van 0,2 promille. Dit promillage bereiken mannen na het drinken van ongeveer een glas alcohol binnen een uur, vrouwen al na minder dan een glas. 

Misdrijf

Rijdt u onder invloed? Dan brengt u niet alleen uw eigen leven in gevaar, maar ook dat van een ander. Daarom is rijden onder invloed geen overtreding, maar een misdrijf. Spreek af wie de BOB is!