Plant een boom in het vergeten plantseizoen

Kunt u niet wachten op het nieuwe tuinseizoen in april? Dat is mooi, want dat is nergens voor nodig! Het najaar is het ideale seizoen om uw tuin een beetje groener te maken. De afgelopen jaren zien we steeds meer warme droge lentes. Lekker natuurlijk om te wandelen of van het zonnetje te genieten, maar geen ideaal weer voor jonge aanplant.

vergeten plantseizoen bomenIn de herfst regent het gewoonlijk meer en zijn de nachten langer en vochtiger. Nieuwe aanplant droogt minder snel uit, waardoor u minder in de weer hoeft met de gieter. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen nu makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn. De grond heeft meer tijd om aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Dus, geen enkele reden om te wachten op het voorjaar. De gemeente plant de komende weken ook volop jonge bomen aan in de stad ter vervanging van bomen die het afgelopen jaar sneuvelden. 

Heeft u een tuin? Dan is het ook voor u een mooi moment om onze stad een stukje groener te maken. Denk ook eens aan planten die in het najaar bloeien, zoals de herfstaster en verschillende besheesters en siergrassen als voedselbron voor insecten. Voor hen is dit seizoen de laatste mogelijkheid om nog even ‘bij te tanken’ voor de winter. Op www.vergetenplantseizoen.nl kunt u terecht voor tips en inspiratie.