Oproep aan sportverenigingen: doe mee met de sportmaand!

Vlaardingen in Beweging (ViB) roept sportverenigingen en andere sport- en beweegaanbieders op om mee te doen met de Vlaardingse Sportmaand van 10 september tot en met 3 oktober 2021. Dat kan door (een deel van) het sportaanbod in de maand september gratis open te stellen voor alle Vlaardingers, bijvoorbeeld in de vorm van open trainingen, zodat iedereen laagdrempelig kennis kan maken met sport en bewegen.

Logo sportmaandDe gemeente Vlaardingen én ViB willen dat zoveel mogelijk mensen in Vlaardingen met plezier kunnen sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. Immers: sport en bewegen inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en (de gezondheid van) ieder individu. Deelnemen aan sport of bewegen betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. 

Aanmelden?

Interesse om mee te doen met de sportmaand? U kunt uw aanbod aanmelden bij Suzanne van Reij, de verenigingsondersteuner van ViB, door te mailen naar suzanne@stichtingvib.nl. Bij haar kunt u ook terecht met vragen en suggesties. Een overzicht van het aanbod komt te staan op www.stichtingvib.nl/septembersportmaand.

Vlaardingen in Beweging

De Stichting Vlaardingen in Beweging (VIB) is dé beweegmakelaar van Vlaardingen. ViB brengt Vlaardingers in contact met elkaar, met zorg- en welzijnsorganisaties en met sport- en beweegaanbieders. De gemeente subsidieert ViB en heeft afspraken gemaakt over hun inzet. Belangrijke doelen zijn: een leven lang sporten en bewegen voor iedereen (arm, rijk, oud, jong, mensen met en zonder beperking), het vitaler maken van sport- en beweegaanbieders, het promoten van een positieve sportcultuur en Vlaardingers vaardiger maken in bewegen.