Op bezoek bij twee duurzame Vlaardingse bedrijven

Op zaterdag 17 september was het Open Energiedag. Een dag waarop geïnteresseerden op tientallen locaties in het land een kijkje konden nemen bij duurzame energieprojecten. Ook in Vlaardingen hebben we een aantal bedrijven die al goed aan de duurzame weg timmeren. Wethouder Bart Bikkers (Economische zaken) en wethouder Koen Kegel (Duurzaamheid en energietransitie) brachten afgelopen vrijdag een werkbezoek aan twee van deze Vlaardingse bedrijven: Poot Caravans en Navetto.

Bedrijvenbezoek PootPoot Caravans heeft de overdekte caravanstalling afgelopen jaren gerenoveerd en alle daken vol gelegd met zonnepanelen. Zo is deze caravanstalling één van de grootste producenten van duurzame energie in Vlaardingen. Afgelopen jaar werd maar liefst 620.000 kWh aan energie opgewekt, waardoor meer dan 150 huishoudens kunnen worden voorzien van groene stroom. Ook spraken de wethouders met eigenaar Poot over de plannen om een groot proefproject met stroomopslag te realiseren. Een accu van zo'n 3 mWh wordt mogelijk gerealiseerd op het eigen terrein, waardoor aanbod en afname van duurzame energie in Vlaardingen beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

 

Foto van bedrijvenbezoek aan Navetto

Navetto

Navetto is een groothandel in duurzame producten, die zij leveren aan installateurs. Een mooi Vlaardings bedrijf dat helpt om de energietransitie te versnellen. Afgelopen zaterdag zetten zij hun deuren open voor geïnteresseerden tijdens Open Energiedag. De wethouders lieten zich daarover informeren en gingen tijdens de rondleiding ook nog even het dak op waar meer dan 150 zonnepanelen liggen.