Onderzoek naar geluidsbeleving in Vlaardingen Zuid- Oost

Legt u uw oor te luisteren?

Een fijne plek om te wonen? Die is niet alleen mooi en schoon, maar ook fijn voor de oren! Tijdens het Burengesprek Botlek Europoort dat een poosje geleden plaatsvond, was geluidsoverlast een van de onderwerpen. Een aanleiding voor DCMR en Gemeente Vlaardingen om mee te doen met het GLIMI-project van Munisense en SoundAppraisal. Leent u uw oren uit aan dit onderzoeksproject?

Het ene geluid is het andere niet. Daar waar u er misschien van geniet om een merel op volle sterkte te horen zingen, zou u misschien best willen dat uw buurman iets zachter zou zingen tijdens de afwas (of andersom natuurlijk!). Geluidsterkte kunnen we eenvoudig meten, maar hoe bewoners geluid ervaren, dat is lastiger te onderzoeken. 

Inzicht

Het GLIMI-project is een geluidsbelevingsonderzoek dat de geluidssituatie in Vlaardingen Zuid-Oost onder de loep neemt. Het doel van het project: inzichtelijk maken hoe bewoners hun ‘geluidsomgeving’ ervaren. 

Luisterwandeling

Woont u in Vlaardingen Zuid-Oost? Meld u dan aan op www.glimi.nl en deel uw geluidservaringen via een webportal. Daarnaast is er de optie om deel te nemen aan een leuke en leerzame luisterwandeling, waarbij we de verschillende meetlocaties bezoeken en met elkaar in gesprek gaan over de kwaliteit van de geluidsomgeving. 

Geluidsmeters

Tijdens het onderzoek in Vlaardingen Zuid-Oost worden geluidsmetingen gedaan. Deze informatie wordt inzichtelijk gemaakt voor bewoners en beleidsmakers. In combinatie met de informatie van de deelnemers aan het onderzoek, scheppen we zo een duidelijk beeld van de manier waarop de geluidsomgeving beleefd wordt.

Heeft u interesse om deel te nemen, of wilt u meer weten? Bezoek dan de website: www.glimi.nl