Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy schenkt zes AED’s aan de wijk

Op 16 september 2020 activeerden Cor Huis in’t Veld, bestuurslid van Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy en wethouder Bart Bikkers de zesde AED in de wijk Holy. De zes AED's zijn geschonken door de ondernemersvereniging aan de inwoners van de wijk.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op centrale plaatsen in de wijk Holy zijn nu zes geactiveerde AED's te vinden. 

De apparaten zijn snel voorhanden bij de 130 burgerhulpverleners in de wijk die getraind zijn om met een AED te werken. In geval van een levensbedreigende situatie door een hartritmestoornis, wordt hierdoor de kans op overleven vergroot. 

Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy kreeg de financiële middelen van Ondernemersfonds Vlaardingen.

Foto van wethouder Bart Bikkers, Cor Huis in 't Veld, Suzanne Doorheijn en Dirk Jan van der Weerdt tijdens de activatie van de zesde AED.

Op de foto: Wethouder Bart Bikkers en bestuurslid Cor Huis in’t Veld activeerde de AED in het bijzijn van en burgerhulpverlener Suzanne Doornheijn en Dirk Jan van der Weerdt - voorzitter Ondernemersfonds Vlaardingen. (Fotograaf: Peter Joore)