Ondernemers: check uw energielabel!

Zuinig omgaan met energie is belangrijker dan ooit. Om er voor te zorgen dat ook kantoorpanden energiezuiniger worden, heeft de Rijksoverheid bepaald dat kantoorgebouwen vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Heel belangrijk, want als het gebouw straks niet aan de eisen voldoet, mag het niet meer worden gebruikt als kantoor!

EnergielabelOm het energieverbruik van gebouwen te verminderen streeft de Rijksoverheid naar een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050. Ook bestaande bouw moet dus energiezuiniger worden. Met een energielabel A, B of C voldoet het kantoor aan de norm voor 2023. Heeft het kantoorgebouw een energielabel D tot met G? Dan voldoet het nog niet aan die norm en moet de eigenaar van het gebouw energiebesparende maatregelen treffen. 

Subsidie

Een pand energiezuiniger maken, dat kan in de papieren gaan lopen. Gelukkig zijn er financiële regelingen die ondernemers hier mogelijk bij kunnen ondersteunen. Meer informatie over subsidies kunt u vinden bij de Subsidiewijzer op www.rvo.nl/svm

Geen energielabel of energielabel D/E/F/G in 2023? 

Heeft het kantoorgebouw na 1 januari 2023 niet minimaal label C, dan mag het gebouw niet meer gebruikt worden als kantoor. De gemeente moet dit voorschrift handhaven en laat DCMR Milieudienst Rijnmond hierop controleren. Ondernemers die het kantoor vanaf dat moment zonder juist energielabel gebruiken, kunnen hiervoor een boete krijgen. 

Heeft u vragen? Stel ze gerust

Ga naar www.dcmr.nl/energiebesparen voor meer informatie. Ook kunt u contact opnemen met een van de energiespecialisten van de DCMR via info@dcmr.nl (vul als onderwerp ‘label C’ in). Zijn er mogelijk redenen waarom u niet hoeft te voldoen aan de Label C verplichting? Laat dit dan weten aan de DCMR, via info@dcmr.nl