Nieuwe jaar start met in sneltempo boosteren

Nadat net voor kerst het nieuws kwam over de nieuwe lockdown, was er in de kerstvakantie en ook tijdens de feestdagen volop drukte in de boosterlocaties in onze regio. Met een booster ben je beter beschermd tegen de omikron variant van het coronavirus. Daarom krijgt iedereen van 18 jaar en ouder zo snel mogelijk een boostervaccinatie aangeboden.

Rehobothkerk verkleindDe GGD heeft zeven boosterlocaties geopend in de regio Rotterdam-Rijnmond: in Rotterdam, Hellevoetsluis, Poortugaal, Schiedam en Capelle aan den IJssel. U kunt online een afspraak maken voor de boosterprik via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Via de media kunt u in de gaten houden welke leeftijdsgroep aan de beurt is. Dit gaat van oud naar jong. Het kan druk zijn op de boosterlocaties. Hiervoor vraagt de GGD om begrip. Maak online een afspraak en kom niet te vroeg!

Er blijven bovendien twee locaties open in de regio waar mensen kunnen binnenlopen voor hun eerste of tweede prik: het Maasstad Ziekenhuis en GGD-hoofdlocatie in Rotterdam (De Baan 170). Deze twee locaties zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur open. Op de locatie van de GGD is speciale aandacht voor het vaccineren van mensen met prikangst, zwangeren en kinderen met een hoog medisch risico tussen 5 en 12 jaar.

Testlocatie Billitonlaan

Inwoners met klachten kunnen zich nog steeds gratis laten testen in de Rehobothkerk aan de Billitonlaan 104. De locatie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 16.00 uur. U kunt binnenlopen voor een test zonder afspraak. Neem een legitimatiebewijs mee als u zich laat testen.