Nieuwe groenaannemers Vlaardingen Zuid-Oost

Onkruid wieden, planten snoeien, gras maaien…het onderhoud van de openbare ruimte lijkt wel wat op het werk dat bewoners aan hun eigen tuin verrichten. Maar de hele stad, dat is een enorme klus. Daarom roept de gemeente hulp in van groenaannemers. In Vlaardingen Zuid-Oost zijn onlangs nieuwe groenaannemers aan de slag gegaan: de combinatie Blijdorp uit Vlaardingen en Jan den Boer Groenprojecten uit Krimpen aan den IJssel.

Foto van de nieuwe groenaannemers aan het werkWanneer is het onderhoud aan de buitenruimte goed genoeg? Daarover kunt u van mening verschillen. In Vlaardingen werken we met een ‘beeldbestek’. Dat betekent dat we niet met de aannemers afspreken hoe vaak werkzaamheden gedaan moeten worden, maar hoe de wijk er uit moet zien. Zo zeggen we bijvoorbeeld niet dat de haag vijf keer per jaar gesnoeid moet worden, maar dat de takken niet meer dan 40 cm mogen uitsteken. Dus tijdens een regenachtige zomer wordt er vaker gemaaid of onkruid weggehaald dan in een droge periode, want dan groeit alles veel sneller. In het beeldbestek is de keuze vastgelegd voor een ‘redelijk’ onderhoudsniveau. Zo netjes als in sommige tuinen wordt het helaas dus niet!

Geheel volgens planning?

Een exacte planning hebben de groenaannemers niet, want de planning wordt mede bepaald door de natuur. Als gras en onkruid hard groeien, moeten andere werkzaamheden soms wat langer wachten. Onderhoudswerkzaamheden zoals maaien, onkruid verwijderen en snoeien, staan wel standaard op het programma. Een melding maken via de Buitenlijn of Buitenbeter app is dan ook niet nodig voor dit soort werkzaamheden!

Wat wel melden? 

Via de Buitenlijn of de Buitenbeter app kunt u melding doen van bijvoorbeeld kapot straatmeubilair (bankjes, afvalbakken en dergelijke), kapotte straatverlichting, dumping van afval of andere zaken in de buitenruimte die overlast geven. Ziet u een situatie die acuut gevaar oplevert (zoals een flink gat in de weg, schadelijke stoffen of een boom die op omvallen staat)? Dan kunt u het best de gemeente bellen: tijdens kantoortijden via (010) 248 4000 of buiten kantoortijd (010) 248 4777.