“Nieuwe energie na start vrijwilligerswerk”

Marja Sprong (66) ging twee jaar geleden met pensioen en verloor kort daarop haar man. In de periode die volgde groeide het gevoel van eenzaamheid. Tot ze aangesproken werd om mee te doen met de rummikubclub in Ontmoetingscentrum De Bijenkorf in Vlaardingen. Hier startte ze ook met vrijwilligerswerk.

Marja1“Mijn nicht vertelde over de activiteiten in het ontmoetingscentrum. Het is een plek in de buurt voor inloop en activiteiten voor thuiswonende senioren in Vlaardingen. Sinds de introductie ga ik één keer in de week rummikubben en ben ik aangesloten bij de Eropuit groep. Regelmatig gaan we op stap met een groep alleenstaanden. Voor een bezoek aan een stad en een sociale activiteit. Ik werd gevraagd om vrijwilligerswerk te doen en heb daar over moeten nadenken. Eerder had ik daar geen behoefte aan. Inmiddels werk ik al anderhalf jaar bij De Bijenkorf en zou ik niet meer anders willen. In die tijd heb ik vrienden gemaakt, doe ik mee aan activiteiten en sta ik één keer in de week achter de bar. Daar schenk ik koffie en thee voor de bezoekers. Mijn familie ziet mij opbloeien en ook op locatie krijg ik complimenten. Ik zou ook anderen vrijwilligerswerk willen aanbevelen en we zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.”

Actief tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een rotgevoel. Zorgen dat u onder de mensen bent, kan soms even helpen. Maar voor wie zich vaak en sterk eenzaam voelt is dat niet genoeg. Eenzaamheid gaat niet vanzelf over. In Vlaardingen zijn veel organisaties actief bezig om eenzaamheid tegen te gaan en ontmoeten en verbinding te stimuleren. Een eerste stap kan zijn om eens op een website rond te kijken van bijvoorbeeld Seniorenwelzijn: www.seniorenwelzijn.nl, Buurtpunt Groot Ambacht: www.buurtpunt.com of Aanloophuis De Groene Luiken: www.degroeneluiken.nl

 

Fotobijschrift: Marja Sprong werkt als vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum De Bijenkorf, Reigerlaan 100 in Vlaardingen.