Nieuw Buurtfonds draagt bij aan lokale activiteiten

Misschien heeft een enkele heel oplettende voorbijganger het wel al gezien: een klein appelboompje in het grasveld bij de Touwbaan. Het boompje was een cadeau van het nieuwe Buurtfonds aan de Vlaardingse Stichting Musica Extrema. Zij kregen het boompje omdat zij een van de eerste initiatiefnemers waren die gebruik maakten van het Buurtfonds.

appelboompje1

Het Buurtfonds is een nieuw fonds van de Stichting DOEN. Initiatiefnemers kunnen een bijdrage van € 500,- tot € 5.000,- aanvragen om ideeën te realiseren waarmee ze hun buurt mooier en leefbaarder kunnen maken. Activiteiten voor ouderen, een bijdrage voor de buurttuin, een ontmoetingsmaaltijd, een vakantieactiviteit voor de kinderen in de buurt. Het kan allemaal. Frank Tomeï van Stichting Musica Extrema vertelt: “We willen graag dat iedereen in Vlaardingen weet dat dit fonds bestaat. Het is een Fonds waarbij de aanvraag echt supersnel en gemakkelijk verloopt. Fondsen als deze dragen er aan bij dat we met elkaar veel mooie activiteiten in Vlaardingen kunnen organiseren.” Een aanvraag indienen kan via www.postcodeloterijbuurtfonds.nl.

Musica Extrema wilde het geld gebruiken om hun kerstvoorstelling ‘Sleigh Ride’ vol muziek, zang en dans toegankelijk te maken voor ouderen en kwetsbaren in Vlaardingen. Helaas gooide de lockdown roet in het eten en konden de concerten in de Grote Kerk niet doorgaan. Wel maakte Musica Extrema een videoregistratie die op 24 december bezorgd wordt in verzorgingshuizen voor vertoning in de huiskamers. Dat de concerten niet door konden gaan, was een flinke dreun natuurlijk, maar maken het nog belangrijker voor organisatoren om zich gesteund te weten door fondsen.

Ondertussen staat het appelboompje er nog een beetje verlegen bij. Het is nog maar een sprietje. Maar als het weer een beetje meezit en er geen ongelukken gebeuren, zou het zomaar kunnen dat hij over een paar jaar een echte boom is en we op een mooie nazomerdag zo’n mooi rood blozend appeltje kunnen plukken. 

En als het straks weer een beetje meezit, hopen wij ook weer volop te kunnen genieten van mooie concerten, activiteiten en voorstellingen in onze stad.