Museum en Stadsarchief zoeken: decemberpret en thuisonderwijs in coronatijd

Hoe heeft u in deze coronatijd de feestmaand december beleefd? Heeft de Sint ook voor u de cadeaus online besteld? Maakte Zoom of Teams uw kerstdiner met familie ‘compleet’? Luidde u het oude jaar vervolgens uit met vuurwerk op tv? En heeft u kinderen? Hoe krijgt u het thuisonderwijs dan georganiseerd?

Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen kunnen niet wachten tot de coronatijd geschiedenis is. Zij werken aan een ‘coronacollectie’. In dat kader zijn ze benieuwd hoe u deze feestdagen thuis heeft gevierd. Deelt u uw foto’s, filmpjes, Sinterklaasgedichten, kerstkaarten met verwijzing naar corona en ander materiaal over het leven in corona-tijd met hen? 

‘Naar school’

Ook het thuisonderwijs is een onderwerp waar het museum en het stadsarchief benieuwd naar zijn. Als u schoolgaande kinderen heeft: hoe doet u dat dan? Richt u de huiskamer anders in of kunnen uw kinderen gewoon ‘naar school’ in hun eigen kamer? En datzelfde geldt voor het thuiswerken. Laat het zien met foto’s, filmpjes of schrijf er een mooi verhaal over. 

Waarom doen we dit?

Corona is zo ingrijpend. ‘Straks’ hebben we het over het tijdperk vóór en ná corona. Daarom leggen het museum en het stadsarchief in samenwerking deze belangrijke tijd vast met een coronacollectie. U kunt uw foto’s, films, verhalen, posters, dagboek en andere suggesties per e-mail sturen of per post naar Plein Emaus 5, 3135 JN Vlaardingen.

Schrijf erbij of u toestemming geeft om het ingestuurde materiaal te publiceren. Binnenkort kunnen Vlaardingers een deel van de opbrengst op een coronavriendelijke manier zien.