Meer groen en minder tegels in de Waalstraat

Werken aan een groene binnenstad

Groot liefhebber van jaren 70-design, en dan vooral van het fenomeen ‘grindtegel’? Slecht nieuws dan voor u, maar goed nieuws voor de binnenstad. De oude plantvakken in de Waalstraat zijn vernieuwd. Weg met die rand van grindtegels! De vakken zijn omgevormd tot groene borders; minder steen en meer groen. Niet alleen een stuk gezelliger, wat extra groen in de binnenstad, maar ook nog eens goed voor de afvoer van regenwater!

waalstraat vergroenen2Met meer groen is er meer ruimte voor regenwater om de grond in te zakken. Daardoor dragen deze plantvakken extra bij aan minder regenwater in het riool en dus ook aan droge voeten op natte dagen!
De plantenbakken aan weerszijden van de weg zijn veranderd in lange plantvakken. De oude afvalbak is direct ook vervangen door een nieuwe.

De nieuwe plantvakken zorgen niet alleen voor meer groen, maar beloven ook de nodige bloei: hibiscussen, spirea’s, prunussen en potentilla zijn aangeplant om te zorgen voor een zee van groen en langdurige bloei. De aanleg is onderdeel van de uitvoering van het Programma Levendige Binnenstad. Op meer plekken wordt gekeken naar vergroeningsmogelijkheden om zo de binnenstad groener en gezelliger te maken. 

Met de aanleg van de plantvakken is de binnenstad ongeveer 120 m2 groen rijker. Dat gaan we natuurlijk aanmelden bij www.nk-tegelwippen.nl. Een mooie bijdrage aan de tussenstand van deze wedstrijd die als doel heeft om bewoners, gemeenten, ondernemers en andere organisaties te motiveren om verharding te vervangen door groen. 

Zelf ook bijdragen aan een groenere stad met meer ruimte voor de natuur en meer ruimte voor de afvoer van regenwater? Kijk eens naar mogelijkheden om uw tuin, balkon of dak te vergroenen. Zo maken we de stad groener en werken we samen aan meer biodiversiteit en minder wateroverlast bij hevige regenbuien die door de veranderingen in het klimaat steeds vaker voor komen. 
Of u nu een tegel de tuin uit werkt en vervangt voor een mooie voorjaarsbloeier, of het hele terras overhoop haalt, meld uw ’gewipte’ tegels aan op www.nk-tegelwippen.nl. Dan tellen uw punten ook mee voor de Vlaardingse tegelstand!