Meepraten over Vlaardingen als woonstad

Vlaardingen wil een woonstad zijn voor iedereen. In de nieuwe Woonvisie, die deze zomer klaar moet zijn, schetsen we daarom een beeld van de noodzakelijke woonkeuzes voor de toekomst. Om de geplande aanpak in de Woonvisie te verfijnen en eventueel nieuwe ideeën op te halen, leggen we de komende periode ook ambities en dilemma’s voor aan de stad.

De website vlaardingswonen.nl gaat over wonen in Vlaardingen; over de wijken, de nieuwe plannen en projecten en de thema’s en gesprekken die onderdeel vormen van de nieuwe Woonvisie. Om een beeld te geven van wat mensen belangrijk vinden als het gaat om wonen in Vlaardingen, interviewden wij verschillende mensen. Van starters tot senioren, in alle wijken.  Iedere week laten we u op deze pagina kennismaken met een echt Vlaardings woonverhaal. Vorige week het verhaal van jonge koper Alaaddin in Holy. Vandaag het verhaal van ervaren huurder Willem in de Rivierzone.

Willem

Willem: ”Voor het gevoel van een ‘Stadshaven’ hoef je echt niet naar Rotterdam”

”Voor het gevoel van een ‘Stadshaven’ hoef je echt niet naar Rotterdam. In dit wat verscholen gebied aan de rivier vind je wat mij betreft het beste van twee werelden. Jong en oud.  Moderne gebouwen en oude pakhuizen. Stad en water. En er valt altijd weer wat nieuws te ontdekken. Ze gaan de Rivierzone de komende jaren nog verder ontwikkelen. Het is een prachtig gebied, waar tegelijkertijd ook nog veel beter kan. Daar denk ik ook graag over mee. Bijvoorbeeld over het voormalig Unilevergebouw. Het uitzicht op de rivier, de ontwikkelkansen van het gebied, de fijne relatie met de woningcorporatie en saamhorigheid onder bewoners maken dat ik hier graag woon.” 

Uw kijk op wonen

Op www.vlaardingswonen.nl leest u het volledige woonverhaal van Willem, of één van de andere woonverhalen. Ook leggen we u daar wekelijks een vraag voor waarmee u uw kijk op het wonen in Vlaardingen kunt geven.