Meepraten over Vlaardingen als woonstad

Vlaardingen wil een woonstad zijn voor iedereen. In de nieuwe Woonvisie, die deze zomer klaar moet zijn, schetsen we daarom een beeld van de noodzakelijke woonkeuzes voor de toekomst. Om de geplande aanpak in de Woonvisie te verfijnen en eventueel nieuwe ideeën op te halen, leggen we de komende periode ook ambities en dilemma’s voor aan de stad.

De website vlaardingswonen.nl gaat over wonen in Vlaardingen; over de wijken, nieuwe plannen en projecten, en de thema’s en gesprekken die onderdeel vormen van de nieuwe Woonvisie. Om een beeld te geven van wat mensen belangrijk vinden als het gaat om wonen in Vlaardingen, interviewden wij verschillende mensen. Van starters tot senioren, in alle wijken. Iedere week laten we u kennismaken met een echt Vlaardings woonverhaal. Verleden week het verhaal van de heer en mevrouw Oortgijs in de Westwijk. Vandaag het verhaal van starter Eric Lorsheijd in Vlaardingen Holy. 

Eric Lorsheijd

Toen ik deze woning zag, dacht ik: doen!”

“Ik kom uit Delft en werk in Rhoon. Als starter viel het niet mee een betaalbare koopwoning te vinden. Ik kan niet zeggen dat de keuze om in Vlaardingen Holy te gaan wonen een bewuste was. Ik wilde vooral een betaalbaar huis in de regio. Toen ik deze woning zag, met vrij uitzicht en dichtbij de snelweg, niet ver van mijn werk dacht ik: doen! Ik moest er wel €10.000 euro boven de vraagprijs voor bieden. Ik vrees dat dat het lot van starters is tegenwoordig, wil je kans maken. Ik heb het hier goed naar mijn zin. Je vindt in deze flat oudere mensen die hier al wat langer wonen en jongeren die er intrekken als de ouderen verhuizen. Dat geeft een leuke mix. Het bruist hier niet, maar is wel schoon en veilig en daardoor altijd fijn thuiskomen.”

Uw kijk op wonen

Op www.vlaardingswonen.nl leest u het volledige woonverhaal van Eric of één van de andere woonverhalen. Ook leggen we u daar wekelijks een vraag voor waarmee u uw kijk op het wonen in Vlaardingen kunt geven. De vraag van deze week:  

Stel, u moet op zoek naar een andere woning, wat zou dan uw zoekgebied zijn?

 

Uw mening over Vlaardings wonen

We zijn afgelopen periode met veel bewoners in gesprek gegaan en luisteren naar hun unieke woonverhalen. U kunt ons ook helpen, door mee te doen en de vragenlijst in te vullen. Voor wie moet er vooral gebouwd worden? Wat maakt Vlaardingen uniek als woonstad en waar moeten we op inzetten richting de toekomst om een aantrekkelijke woonstad te zijn voor iedereen? We horen het graag. Doe mee en vul de online vragenlijst in.