Meepraten met frisse neus

Sanering en herinrichting Broekpolder

De beste plek om over de Broekpolder te praten? Dat is natuurlijk in de Broekpolder! De afgelopen week waren er drie wandelingen waarin de Federatie Broekpolder, Staatsbosbeheer en de gemeente bewoners meenamen naar het deel van de Broekpolder dat gesaneerd en heringericht gaat worden.

Broekpolder wandeling 2023BMet de voeten soms letterlijk in de modder werd er gesproken over het verleden en de toekomst van het gebied. De aanwezigen konden hun ideeën en aandachtspunten voor het project kwijt. De wandelingen waren onderdeel van de aanloop van het project. De gemeente gaat een voorlopig ontwerp laten maken door een ontwerpbureau. De inbreng van de bewoners vormt straks input voor de ontwerpers.

Was u niet in de gelegenheid om mee te wandelen en heeft u ook de bewonersbijeenkomst in februari gemist? Of was u er wel bij, maar heeft u nog een nabrander? Op www.vlaardingen.nl/broekpolder kunt u de informatie over het project vinden en vindt u ook een mogelijkheid om uw inbreng aan ons toe te zenden.