Lianne van Kalken, nieuwe ambassadeur van de vrede

De jaarlijkse Vredesweek staat weer voor de deur. Tijdens de Vredesweek organiseert Pax Ambassade van Vrede Vlaardingen allerlei activiteiten. Mooie belevenissen, activiteiten die de bezoekers meer inzicht geven over conflict en vrede in heden en verleden, bijeenkomsten waarin bezoekers de dialoog aan gaan en zoeken naar antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Een bijzondere Vredesweek voor wethouder Lianne van Kalken, want zij is de nieuwe ambassadeur voor de vrede namens het college van B&W.

ambassade van de vrede

“Voor mij is mijn rol als ambassadeur van de vrede ook persoonlijk betekenisvol,” vertelt Lianne. “Aan de ene kant omdat de situatie op allerlei plekken in de wereld laat zien hoe belangrijk het is om met elkaar aan vrede te werken. En aan de andere kant is het een onderwerp dat me ook dichter bij huis bezig houdt. Bijvoorbeeld als ik kijk naar hoe snel we vaak een oordeel klaar hebben zonder eerst goed naar elkaar te luisteren, kijk maar eens op sociale media. Ik wil graag een bijdrage leveren aan meer verbinding, zowel in de politiek als privé. Dat betekent boven alles natuurlijk dat ik ook in de spiegel wil kijken: waar komen mijn eigen meningen en standpunten vandaan? En hoe goed luister ik naar anderen? Maar ook wil ik anderen warm maken om meer verbinding met elkaar te zoeken en de dialoog met elkaar aan te gaan. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn om met elkaar te kunnen praten!”

Programma Vredesweek

In de Vredesweek worden er volop activiteiteng georganiseerd die zowel oorlog en vrede ver weg als vrede dichtbij huis in beeld brengen. Zo vertelt Volkskrant-journalist (en voormalig Vlaardinger) Michael Persson over de oorlog in Oekraine. Of ontdekt u de verhalen van Vlaardingse en Schiedamse LHBTI+senioren over de liefde in een expositie op het stadskantoor. Er is nog veel meer. Het hele programma vindt u op www.vredesweek.nl/ambassades/ambassade-vlaardingen of op de website van parochie De Goede Herder www.rkkerkvlaardingen.nl.