Lepelaarsingel versmald tot begin voorjaar

In 2021 heeft bouwconsortium BAAK het viaduct van de A20 over de Lepelaarsingel met vijf meter verbreed. Nu moeten de geluidschermen nog worden geplaatst. Door wereldwijde tekorten aan bouwmaterialen is het staal voor het geluidscherm te laat geleverd. Hierdoor duren de werkzaamheden langer dan gepland en blijft de Lepelaarsingel tot het begin van het voorjaar versmald.

Lepelaarsingel vanaf 13 janIn 2021 heeft bouwconsortium BAAK het viaduct van de A20 over de Lepelaarsingel met vijf meter verbreed. Nu moeten de geluidschermen nog worden geplaatst. Door wereldwijde tekorten aan bouwmaterialen is het staal voor het geluidscherm te laat geleverd. Hierdoor duren de werkzaamheden langer dan gepland en blijft de Lepelaarsingel tot het begin van het voorjaar versmald. 
Om de geluidschermen te kunnen plaatsen, past de aannemer de verkeerssituatie op de Lepelaarsingel opnieuw aan. Op dit moment rijdt het verkeer aan de westkant van de Lepelaarsingel. In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 januari wordt de verkeerssituatie gewijzigd. De situatie wordt dan weer net als in de eerste helft van 2021. Dat betekent dat vanaf 05.00 uur op donderdag 13 januari het auto- en fietsverkeer aan de oostkant van de Lepelaarsingel rijdt (zie afbeelding). De wegen aan de westkant zijn dan afgesloten, net als het fietspad achter het Zonnehuis. Dit duurt tot het begin van het voorjaar. 

Lepelaarsingel woensdagnacht 12 januari dicht

Voor het aanpassen van de verkeerssituatie is van woensdag 12 januari 20.00 uur tot donderdag 13 januari 05.00 uur de Lepelaarsingel in beide richtingen afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid via de Holysingel.

Meer weten over Blankenburgverbinding?

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt bouwconsortium BAAK de A20 tot aan het Kethelplein. Aan beide kanten van de snelweg komt er een rijstrook bij. De Blankenburgverbinding verbindt straks de A15 bij Rozenburg met de A20 bij Vlaardingen. 

Het project bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een water-tunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15. 

Wilt u meer weten over werkzaamheden en omleidingen in uw buurt? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl bij ‘Werkzaamheden’ of meld u aan voor de digitale bouwberichten van bouwconsortium BAAK. Dit kan door te mailen naar omgeving@baakbbv.nl. Hier kunt u ook met uw vragen of klachten terecht. 

De werkzaamheden zijn ook te volgen via de Blankenburgverbinding-app, die te downloaden is in de appstores.