Koninklijke onderscheiding voor Rob Hoogendijk

Afgelopen zaterdag ontving Rob Hoogendijk (61 jaar) een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Rob ontving zijn onderscheiding onder andere voor het begeleiden en coachen van judoka’s met een verstandelijke beperking. Burgemeester Bas Eenhoorn reikte de versierselen op gepaste wijze uit op het terrein van Tino Hoogendijk Sport & Fitness in de Westwijk.

Foto van burgemeester Bas Eenhoorn en Rob Hoogendijk

Rob Hoogendijk is werkzaam als algemeen sportleraar bij Tino Hoogendijk Sport & Fitness. Sinds 2002 geeft hij judolessen aan mensen met een verstandelijke beperking, het A-team. Op vrijwillige basis begeleidt en coacht hij het A-team ook bij wedstrijden in binnen- en buitenland, onder andere voor de Special Olympics. Ook is hij twee maal aangesteld als hoofdcoach van TeamNL bij de Special Olympics World Games.

Van 2001 tot 2018  was hij vrijwilliger bij het Vlielandkamp van de Jeugdbescherming Haaglanden. Hij ondersteunde bij de organisatie van het kamp en was kampleider. Vanaf 2017 is hij vrijwilliger bij Ipse de Bruggen, met als doel kinderen een thuis te bieden die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen om wat voor reden dan ook.

Rob heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingezet. Daarom is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte gefeliciteerd!

Foto van Rob Hoogendijk met zijn partner