Kom maar op met die ouwe sok!

Geef textiel een tweede leven

Aan alles komt een eind, ook aan uw favoriete trui of die heerlijke warme sokken. Fijn om te weten dat die spullen dan toch nog goed terecht kunnen komen. Want textiel bestaat uit vezels die meerdere keren hergebruikt kunnen worden. Een duurzame bestemming voor uw oude kleding, beddengoed, gordijnen en ander textiel.

U kunt uw afgedankte textiel op verschillende manieren kwijt:

  • In de textielcontainer in een Afval Apart Punt in uw buurt.
  • Vier keer per jaar verleent de gemeente vergunning aan erkende goede doelen om huis-aan-huis textiel in te zamelen.
  • Goed bruikbare kleding? Denk dan ook eens aan de kringloopwinkels. Die zijn er blij mee!

Wat mag in de textielcontainer?

Niet alleen kleding, maar ook schoenen (per paar), gordijnen, linnengoed, handtassen en riemen mogen in de textielcontainer. Zowel spullen die nog goed zijn als kapotte spullen zijn welkom. Draagbare kleding krijgt een nieuwe eigenaar. Ander textiel wordt gebruikt voor poetslappen of verwerkt in vloerbedekking, dekens, vilt en vulmateriaal voor bijvoorbeeld autostoelen.

Zo doet u het

Heeft u textiel voor de textielcontainer? Zorg dan dat u het goed aanlevert. Op die manier blijft het textiel goed herbruikbaar.
•    Biedt textiel aan in een gesloten zak, dan blijven de spulletjes droog en schoon.
•    Ook schoenen graag in de gesloten zak. Bind ze per paar aan elkaar.
•    Natte en met olie of verf bevuilde kleding of schoenen kunnen niet worden gerecycled en horen daarom bij het restafval.
•    Matrassen, kussens, dekbedden, tapijt horen niet in de textielcontainer. Breng deze naar de Milieustraat aan de Kreekweg of maak een afspraak via Irado om ze op afspraak op te laten halen. Want ook deze materialen kunnen goed hergebruikt worden.