Keltische liefdesboom in Het Hof

Afgelopen juni kreeg de gemeente een leuk verzoek van een Vlaardings echtpaar. Zij wilden een speciale boom laten planten in park Het Hof met een speciale reden. Het echtpaar Mellegers hernieuwden hun huwelijksgeloften, na een moeilijke periode waar ze veel steun aan elkaar hadden, met een Keltische bruiloft.

Foto van de lindeboom op de dierenweide in Het HofTijdens deze feestelijke aangelegenheid kreeg het echtpaar twee lindebomen cadeau, die in de Keltische folklore voor liefde, huiselijk geluk, vrede en voorspoed staan. Hoewel het idee was om eigenlijk twee stekjes te krijgen, die ze samen konden zien groeien, kregen ze wat grotere bomen cadeau die niet in hun eigen tuin pasten. Eén linde konden ze op de feestlocatie kwijt, maar de andere had nog een plekje nodig. Zij kwamen op het idee om deze tweede liefdesboom in park Het Hof te laten planten.

Dierenweide

Na overleg met de gemeente werd besloten de linde op de dierenweide te zetten, mooi in het midden van het veld zodat hij alle kanten op kan groeien. Wel met een hekje eromheen, ter bescherming tegen vraatzuchtige geitjes die ook wel wat liefde lusten. Nu, een kleine maand verder, staat de boom er nog steeds goed en gezond bij en hopen wij dat de boom net zo sterk wordt als de Keltische verbinding van het liefdespaar.

Foto van het planten van de lindeboom in Het Hof