Inloopspreekuren voor projecten Vlaardingen 750 jaar

De Stichting Vlaardingen 750 werkt aan een jubileumprogramma voor het vieren van 750 jaar stadsrechten, dat grotendeels gevuld wordt met initiatieven uit de stad. Heeft u een leuk idee en wilt u meewerken aan dit evenement? Meld uw plan dan voor 30 november aan bij de organisatie.

Foto projectleiders Spannende Dingen Doen Mensen die vragen hebben over hun idee of behoefte hebben aan advies kunnen terecht bij de projectleiders van de stichting Vlaardingen 750 (zie foto). Zij hebben iedere vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur spreekuur in de Grote Kerk (let op: ingang aan de achterzijde, tegenover Markt 44) en ook aanstaande dinsdag 15 november van 19.30 tot 21.00 uur.

Vlaardingen Doen!

Het motto van het jubileumjaar is: Vlaardingen Doen. Ofwel: Samen Dingen Bedenken, Mooie Dingen Maken, Toffe Dingen Beleven, Lekkere Dingen Proeven… en meer. Van 14 tot 20 mei 2023 is er een feestweek in het centrum, onder de noemer Vlaardingen Viert! Daarna komt er in de zomer van 2023 een stadscamping in het gloednieuwe Krabbepark: ExpoCamp Vlaardingen. Verder trekt een Stadskaravaan in 2023 van wijk naar wijk met theater, concerten en beeldende kunst. Ook scholieren vieren Vlaardingen 750 mee. De gemeente Vlaardingen stelt financiën en andere steun beschikbaar en ook het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. subsidieert het jubileumjaar.

Verenigingen, stichtingen en particulieren kunnen aansluiten op de grote evenementen of een eigen activiteit organiseren met hun club, vereniging, wijk of straat. Plannen die de samenwerking tussen Vlaardingers bevorderen en die een duurzaam, inclusief en divers karakter hebben, hebben een streepje voor. Daarmee wordt de stad sterker en doen veel mensen mee. De eerste aanvraagronde is inmiddels met succes afgesloten en de eerste projecten zijn al gehonoreerd door de stichting Vlaardingen 750. De tweede aanmeldronde loopt tot eind november 2022 en daarna is er nog een laatste ronde die tot 1 april 2023 loopt.

Vier mee!

Kom langs tijdens een spreekuur of maak een afspraak via info@vlaardingen750.nl Meer weten? Kijk op www.vlaardingen750.nl.