Informatiecentrum Blankenburgverbinding weer open op 17 juni

Vanaf woensdag 17 juni zijn geïnteresseerden weer van harte welkom om een bezoek te brengen aan het informatiecentrum Blankenburgverbinding. Bezoekers moeten wel van tevoren een reservering maken.

Foto van het infocentrum Blankenburgverbinding

Het informatiecentrum is zo ingericht dat bezoekers onder veilige omstandigheden ontvangen kunnen worden. Hierbij houdt Rijkswaterstaat zich natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM. Het is daarom ook noodzakelijk dat bezoekers voorafgaand aan een bezoek een datum en tijdstip reserveren. Om voldoende afstand tussen de bezoekers te garanderen mogen er maximaal 10 bezoekers tegelijkertijd in het informatiecentrum zijn.  Het informatiecentrum Blankenburgverbinding ligt aan de Maassluissedijk 199, poort 53 in Vlaardingen.

Start bouw Hollandtunnel op 15 juni

Op maandag 15 juni is bouwconsortium BAAK begonnen met de aanleg van de Hollandtunnel en de verdiepte toerit naar de A20. De werkzaamheden starten bij de Zuidbuurt. De Hollandtunnel wordt gebouwd richting het zuiden naar de onderdoorgang van de Hoekse Lijn. De verdiepte toerit gaat naar het noorden, waar het knooppunt Vlaardingen komt. De bouw van het knooppunt begint dit najaar. Het is de bedoeling om in 2024 de nieuwe weg veilig open te stellen. Op 27 mei was er een webinar over de bouw van de Hollandtunnel en de andere werkzaamheden, waar veel vragen zijn gesteld en beantwoord. Het webinar is terug te kijken op de website van de Blankenburgverbinding