IKC Erasmus gaat voor gezond

IKC Erasmus wil een bijdrage leveren aan een gezonde toekomst van haar leerlingen. Dit doet het IKC door de leerlingen een gezonde leefstijl aan te leren. Een gezonde leefstijl bestaat uit genoeg water drinken, voldoende bewegen, het eten van groente en fruit en goed slapen. Op 22 september trapte de school hiermee af tijdens De Gezonde Week.

IKC - daily mile

Voor het aanleren van een gezonde leefstijl heeft de school de samenwerking gezocht met JOGG-Vlaardingen. JOGG Vlaardingen biedt de school ondersteuning in de diverse programma’s op het gebied van water drinken en bewegen.

Feestelijke aftrap

Wethouder Jacky Silos opende De Gezonde Week.  Ambassadeur van JOGG en topsporter Nicole Beukers zou met de kinderen het eerste rondje van The Daily Mile rennen. Zij moest echter, als gevolg van de coronamaatregelen, eerder naar Polen afreizen, ter voorbereiding op het EK en kon er helaas niet bij zijn. Nicole heeft voor de kinderen een videoboodschap achtergelaten die in de klassen werd afgespeeld.

Water drinken

Kinderen krijgen door het drinken van gezoete drankjes al gauw 6 kilogram suiker per jaar binnen. Dit kan worden voorkomen door het drinken van water. IKC Erasmus gaat over op schoolwater en introduceert hiermee de vaste dagen waarop de kinderen geen pakjes drinken meer vanaf huis mee nemen. Ieder kind krijgt zijn eigen bidon met zijn naam.

Gratis bewegen

Om aan voldoende beweging te komen gaat de school van start met The Daily Mile. Een eenvoudig maar effectief concept dat bijdraagt aan de conditie van de kinderen, maar ook het concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn. The Daily Mile kan gezien worden als een korte pauze om je benen te strekken en je brein wakker te schudden. 

Om het bewegen nog verder te stimuleren heeft de school ook meegedaan met het project Cycling4School. Doel hierbij is dat de kinderen zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school kan inwisselen voor een event of campagne op school voor veiliger verkeer of meer bewegen. 

Over JOGG

JOGG-Vlaardingen staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Zij maken de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Dit doen ze via een integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Meer weten? Kijk op op de website van JOGG-Vlaardingen.