Het is weer Schoolbrengweek!

Lopen of fietsen naar school, dat doen veel kinderen en ouders elke schooldag. Toch pakken ouders nog best vaak de auto om hun kind naar school te brengen. Om daarin verandering te brengen, is er van 14 tot en met 18 september de jaarlijkse Schoolbrengweek. In de Schoolbrengweek roepen we basisschoolkinderen en hun ouders op om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Dat is gezond en beter voor het milieu. En leuk en gezellig.

Voordelen van de schoolbrengweekIn de Schoolbrengweek dagen we kinderen en ouders uit om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Doen ze dat al dagelijks? Dan kunnen ze een ander doel kiezen, bijvoorbeeld samen fietsen naar de sportclub in plaats van met de auto gaan. Ook kunnen kinderen twee bioscoopkaartjes winnen met een verhaal, foto of tekening van een belevenis onderweg naar school. Zin om mee te doen? Kijk op www.schoolopseef.nl/nieuws/wedstrijd-voor-leerlingen

Uitdaging voor scholen

In Vlaardingen doen vier basisscholen mee met de Schoolbrengweek: KBS De Hoeksteen, IKC ’t Palet, Kindcentrum Prins Willem Alexander en ’t Palet Holy.  Net als de andere deelnemende scholen in de provincie Zuid-Holland kunnen ze iets insturen, waaruit het succes van de Schoolbrengweek op hun school blijkt: een filmpje van een verkeersles, een foto van versierde fietsen of iets anders waar het enthousiasme vanaf spat. De meest originele inzending wint een uitvoering van de Magic Traffic Show voor heel de school.  Dus: hup Vlaardingse scholen, maak er wat moois van!

Cycling4School

In Vlaardingen doen IKC Erasmus en IKC Breinpaleis daarnaast mee met het lokale project Cycling4School van JOGG Vlaardingen. Dat is van 21 t/m 25 september. Bij Cycling4School is er een 0-meting, om het verschil in gedrag te zien tussen een normale week en de actieweek. Ook lopen en fietsen ouders en kinderen prijzengeld bij elkaar voor een activiteit of campagne op school om veiliger verkeer of meer bewegen te bevorderen.

SCHOOL op SEEF

De Schoolbrengweek is een onderdeel van SCHOOL op SEEF, een landelijk project. Met dit programma werken gemeenten en scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving.