Herinrichting Krabbepark vordert gestaag

De vernieuwing van het Krabbepark is in volle gang. Tot in april 2022 krijgt het Krabbepark op een duurzame en doortastende manier een flinke facelift. Hiervoor zorgt aannemer Van Dijk Maasland in opdracht van de gemeente Vlaardingen. Het gebied rondom de Krabbeplas wordt recreatiever en toegankelijker. Ook de natuur krijgt een impuls. In het nieuwe Krabbepark kunnen bezoekers nog meer genieten van fietsen, wandelen, de hond uitlaten, zwemmen, vissen, evenementen en de horeca.

KrabbeparkOndanks het onstuimige herfstweer van de afgelopen weken loopt alles volgens planning, laat de aannemer weten. Momenteel wordt onder meer het strand aan de Krabbeplas verbreed. Tussen de zwemplas en het westelijke deel van de Krabbeplas start de aannemer deze week met dijkverbreding om een nieuw wandelpad aan te kunnen leggen. Yves de Vos, werkvoorbereider van Van Dijk Maasland, vertelt: “We gaan een proefvak aanleggen volgens een eeuwenoude Romeinse techniek. Hierbij vervangen we een deel van het fundament van de huidige dijk door wilgentenen. Bovenop de wilgentenen komt straks verpulverd steen en daarop asfalt. Als we tevreden zijn over het resultaat van het proefvak verbreden we vanaf half februari het overige deel van de dijk ook zo. In de tussentijd brengen we voor de dijkverbreding een tijdelijke voorbelasting van grond aan.”

Bereikbaarheid 

Het park blijft bereikbaar voor bezoekers, maar gedurende het werk zijn delen van het park minder goed tot niet toegankelijk. Voor wandelaars of fietsers zijn er omleidingen per fase. Op dit moment werkt de aannemer aan het Schinkelshoekpad. Dit betekent dat de ingang Schinkelshoekpad/Nivonpad tijdelijk gesloten is, evenals het Surfpad. Wandelaars vanuit en naar Maassluis kunnen het wandelpad Rondom-West gebruiken en het Hoogkamerpad (langs de golfbaan). Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad Rondom-West en de Zuidbuurt/Van Boendaleweg. De omleiding is met bebording weergegeven. Automobilisten kunnen nog steeds via de Broekpolderweg bij het park komen en parkeren op de parkeerplaats bij Jofel aan de Plas.

Vragen stellen op locatie

Op de bouwplaats naast Jofel aan de Plas heeft de aannemer een ‘Keet van de Toekomst’ geplaatst, die is voorzien van zonnestroom. Bezoekers kunnen hier iedere eerste woensdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur of op afspraak terecht voor een toelichting op de plannen en werkzaamheden. 

Overige meldingen

De aannemer probeert overlast te beperken, maar hinder is onvermijdelijk. De werktijden zijn in principe van maandag tot en vrijdag van 7.00 tot 16.00 uur. Voor eventuele calamiteiten of andere meldingen is het projectteam van de aannemer bereikbaar: tijdens kantooruren via (010) 599 1818 en buiten kantooruren via 06 - 5147 7777 (alleen voor calamiteiten). Mailen kan ook naar krabbepark@vdijk.nl. Kijk voor achtergrondinformatie ook op www.vlaardingen.nl/krabbepark.