Groene voornemens voor het nieuwe jaar

Zit u dit jaar ook vol goede voornemens? Even een check, of daar ook een groen voornemen bij zit… Voor iedereen met een (gevel)tuin, balkon of zelfs maar een bloempot liggen de kansen immers voor het oprapen om er een mooi groen 2023 van te maken! Ook de gemeente gaat, met de opstart van stadsprogramma Groen, de komende jaren extra bijdragen aan een groene stad.

Geen gek idee om nu al te denken over het komende tuinseizoen. Een goed overzicht vooraf maakt dat u straks de juiste plant op het juiste moment op de juiste plek zet. Dat zorgt voor sterke en gezonde planten en die zijn dan weer een stuk beter bestand tegen hongerige slakken en luizen. Zo komt u ook minder in de verleiding om tóch te grijpen naar mogelijk schadelijke bestrijdingsmiddelen.

Evenwicht

Ook in uw keuze van planten kunt u een overval van plantenverslinders voorkomen. Een tuin met een grote soortenrijkdom is minder gevoelig voor plagen. Door ruimte te maken voor vogels, insecten, amfibiën en zoogdieren als egels helpt u de natuur een handje om uw tuin in evenwicht te houden. Dat kan bijvoorbeeld met biologische, inheemse, planten en zaden, nestkasten, bijen- en insectenhotels, schuilplaatsen en een vijver.

Geveltuintjes

Ook de gemeente zit vol groene voornemens. In het kader van het Stadsprogramma Groen werken we een lange lijst van groene activiteiten uit. Van het NK Tegelwippen tot de inzet van een stadsecoloog en het vergroenen van het stadscentrum; wij hebben er zin in! Daarbij wil de gemeente ook bewoners helpen die hun buurt willen vergroenen. Een geveltuin aanleggen? Bloemen zaaien in boomspiegels? Bloembakken adopteren? Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie over groene wijkdeals via www.vlaardingen.nl/wijkdeal of via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (010) 248 4000.
groene voornemens