Gemeente verovert mooi plekje op ranglijst duurzame aanbesteders

Wat hebben projecten als de herinrichting van het Krabbepark, de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan en woningbouw bij Vijfsluizen gemeen? Ze zijn allemaal duurzaam aanbesteed. Dankzij onder andere deze projecten komt de gemeente Vlaardingen vanuit het niets binnen op plaats 23 in de top 25 van de duurzaamste publieke aanbesteders van Nederland in de categorie bouw en infra. Een mooie prestatie!

Eén keer per jaar analyseert het Aanbestedingsinstituut (een initiatief van Bouwend Nederland) alle openbare aanbestedingen van de afgelopen twee jaar. De aanbestedende diensten, zoals gemeentes, die innovaties het meeste aanjagen door marktpartijen uit te dagen op duurzaamheid worden gerangschikt in een top 25. 

Het plekje van de gemeente Vlaardingen op de ranglijst is mede te danken aan de volgende aanbestedingen voor zowel projecten als reguliere werkzaamheden:

  • Herinrichting Krabbepark 
  • Vijfsluizen (voorbelasting) 
  • Preventief en correctief onderhoud gemalen 
  • Vijfsluizen (bouwrijp maken)
  • Nieuwbouw Sporthal Claudius Civilislaan 
  • Geluidswal op palenmatras Vijfsluizen
  • Integraal Groenonderhoud Zuid-Oost 

Trots

Een resultaat om trots op te zijn. Zo vinden ook wethouders Bikkers (inkoop) en Kegel (duurzaamheid). “Deze mooie plek op de ranglijst laat zien dat we goed bezig zijn en geeft de gemeente tegelijkertijd een extra stimulans om bij het inkopen continu oog te hebben voor de duurzaamheidsontwikkelingen die de (lokale)markt ons biedt”, aldus Bikkers. Wethouder Kegel vult aan: “Als gemeente heb je een voorbeeldrol. Ik ben daarom blij om te zien dat we ook op het gebied van inkopen ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.”