Fotowedstrijd: wat is uw mooiste plek in Vlaardingen?

Als er iemand trots is op Vlaardingen, is het Jan Anderson van het gelijknamige streekmuseum. Ter ere van 750 jaar stadsrechten maakte hij samen met Hans Bakker, Paul Meuldijk en Frans Assenberg een boek met 100 plaatsen in Vlaardingen die u beslist moet bezoeken. Kent u een plaats die er niet in staat? Doe dan mee met de fotowedstrijd om de lijst aan te vullen!

Westhavenkade. Foto Hans BakkerHoe doet u mee? Maak een foto van een mooie plaats die ontbreekt in het boek en mail deze foto (minimaal 1 MB, maximaal 5 MB, in Jpg, Tiff of Png) voor 30 april 2023 met locatie en motivatie naar bakker@jananderson.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. Een jury bestaande uit burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen, Jan Anderson, Hans Bakker en Anneke van de Ven kiest de drie mooiste plaatsen uit. De eerste prijs is € 250,-, de tweede prijs is € 100,- en de derde prijs is € 50,-, beschikbaar gesteld door ‘Stichting Jan Anderson en Rita Boon’. De winnaars worden bekendgemaakt in de feestweek ‘Vlaardingen Viert’ in mei. Alle ingezonden foto’s worden eigendom van het Streekmuseum Jan Anderson.

Op reis door Vlaardingen

Jan Anderson neemt u in zijn gids mee op reis door Vlaardingen. U leest bijvoorbeeld over de Zeillogger VL.92 Balder, het Oranjepark en De Pelmolen, maar ook over de opmerkelijke nieuwbouw van de Westwijk, waar belangstelling voor was uit binnen- en buitenland in de jaren vijftig van de vorige eeuw.
 
Van de 1.000 gedrukte exemplaren zijn er al ruim 800 over de toonbank gevlogen. Het boek is te koop voor 750 eurocenten bij Museum Vlaardingen, het Streekmuseum Jan Anderson en Bruna op De Loper.

Fotografie: Hans Bakker