Fiets veilig zichtbaar de wintertijd in

De dagen worden korter en 30 oktober is het weer zover: de wintertijd gaat in. Een goed moment voor jong en oud om even stil te staan bij goede fietsverlichting, want die gaan we de komende maanden zeker nodig hebben! Staat u al ‘AAN in het donker’?

Campagnebeeld AAN in het donkerNu is het moment om de fietsverlichting te checken! Werken voor- en achterlicht? Zijn alle reflectoren op uw fiets nog heel? Let er op dat er ook wat regels zijn waarin fietsverlichting moet voldoen. Zo moet de verlichting aan de voorzijde wit of geel zijn en aan de achterzijde rood. Let er ook op dat u geen knipperende verlichting gebruikt. Zeker weten dat u met goede verlichting op weg gaat? Koop dan verlichting met het RAI Keurmerk Fietsverlichting (meer informatie op www.keurmerkfietsverlichting.nl). 

Reflectie

Niet alleen verlichting zorgt voor zichtbaarheid. Let ook op de reflectoren. Vervang deze als ze kapot of weg zijn. Achter moet een rode reflector aanwezig zijn, op de trappers gele en op de wielen of banden witte of gele. Een winterjas aanschaffen of een regenjas? Kies zo mogelijk voor een lichte kleur of een jas met opvallende lichte accenten. Leuk toch, een knalgele jas? Zo bent u de hele winter lang een zonnetje op de fiets!

Wacht niet op het donker

Wie door de schemer naar huis fietst, denkt al snel dat automobilisten het vast allemaal wel zien. Maar dat valt echt tegen! Zorg er dus voor dat u uw lichten ook aan zet in de schemer of bijvoorbeeld als er slecht zicht is door regen of mist.

Telkens weer

Heeft iedereen in uw huishouden de fietsverlichting gecheckt? Dat is mooi natuurlijk! Maar de winter duurt nog lang. Blijf de fietsverlichting dus regelmatig controleren. Moet uw fiets naar de fietsenmaker, vraag dan standaard of deze ook even de verlichting checkt!