Een witte anjer voor onze veteranen

Op zaterdag 27 juni is de Nederlandse Veteranendag. Vanwege de coronamaatregelen is er een aangepast programma zonder fysieke evenementen. De lokale Veteranendag, die Schiedam en Vlaardingen samen op 20 juni zouden organiseren, werd afgeblazen.

Foto van een witte anjer

Op de Veteranendag bedankt Nederland de veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. We doen het dit jaar niet samen, maar veel mensen dragen in de week voorafgaand aan 27 juni een witte anjer als uiting van waardering voor veteranen. Ook de burgemeester en wethouders van Vlaardingen doen dit van 22 tot en met 27 juni.

Vlag

Tijdens de Nederlandse Veteranendag op 27 juni wordt overal in Nederland de Nederlandse vlag gehesen. In Vlaardingen zullen vlaggen op het torentje van het Stadsarchief (Plein Emaus 5), het torentje van het stadhuis en de toren van de Grote Kerk op de Markt wapperen.

Aangepast programma

De landelijke Veteranendag vindt in aangepaste vorm plaats met een programma van 45 minuten in de Ridderzaal voor een kleine groep gasten. Het programma wordt live uitgezonden op NPO1 om 12.45 uur. Er worden verder geen fysieke evenementen of activiteiten georganiseerd. Op deze manier geeft het Nationaal Comité Veteranendag invulling aan de Nederlandse Veteranendag met als doel dat Nederland toch het jaarlijkse ‘dankjewel’ voor onze veteranen kan meebeleven. Meer informatie op de website van het Nationaal Comité Veteranendag.