Doe mee met het Boomspiegelfeest 2022

Een keurig aangeschoffelde kale plek onder een boom? Tja, we hebben ze nog wel in Vlaardingen, maar blij word je er niet meer van. Groei en bloei onder de boom is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor insecten. En die kunnen wel een opkikkertje gebruiken. Dat maakt het boomspiegelfeest een feest voor mens en natuur. Doet u mee?

2e jaar boomspiegelmengsel kaasjeskruid en slangenkruid kleinIn de week van 1 tot en met 9 oktober worden door heel Nederland boomspiegels omgetoverd tot groene paradijsjes. Een boomspiegel is de vaak kale zanderige grond om een boom heen. Met een beetje inzet maakt u van zo een ‘miniwoestijn’ een kleurige oase voor wilde bijen, vlinders en andere insecten. 

Zelf aan de slag

Team Klavertje Vier heeft een mooie boomspiegelfeest-actie. Voor een eigen bijdrage van slechts € 5,- ontvangt u een boomspiegelpakket ter waarde van € 30,-. In het pakket zitten onder andere planten, bloembollen en bloemenzaad om een boomspiegel bij u in de straat op te fleuren. Bestel nu uw pakket via www.guerrillagardeners.nl/boomspiegelfeest/

U kunt het pakket dan ophalen op zaterdag 1 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur op het plein op de hoek van de Fransenstraat en de Kuiperstraat in het centrum. Heeft u vragen? Mail: teamklavertjevier@gmail.com

Let op: de boomspiegel ingezaaid of anderszins opgeleukt? Zorg er wel voor dat het voor onze beheerders duidelijk is dat het geen onkruid is. Het zou jammer zijn als het prille groen volgend voorjaar genadeloos weggeschoffeld wordt! 

Boomspiegels groter maken

Ook de gemeente doet mee aan de feestelijkheden. Komende week informeren we buurtbewoners in Holy over een straat waar we de boomspiegels groter gaan maken. Daar worden bomen over het algemeen gelukkiger van en het geeft meer ruimte voor vergroening. Omdat de bomen flink veel wortels aan de oppervlakte hebben, is het alleen niet mogelijk om planten in de grond te zetten. In plaats daarvan gaan we een wild bloemenmengsel zaaien. Eens zien wat voor mooie verrassingen dat volgend voorjaar brengt!