Doe mee met VLD cleanup day

Zaterdag 17 september is de World cleanup day. Die gelegenheid grijpt Vlaardingen Schoon aan om de derde editie van het evenement VLD CLEANUP DAY te houden. Doet u mee? Zo werkt u mee aan een schone straat en helpt u tegelijkertijd de natuur een handje.

zaterdag 17 september 2022 A5De VLD CLEANUP DAY is een halfjaarlijks evenement om zwerfvuil te verminderen en bewustwording te vergroten, georganiseerd door inwoners in samenwerking met de gemeente. Bij iedere editie doen er meer betrokken Vlaardingers mee. Zwerfvuil rapen geeft dan ook veel voldoening; het is gezellig en u ziet gelijk de resultaten van uw inzet.

Ook meedoen?

Wilt u meedoen? U kunt zelf op eigen gelegenheid aan de slag of aansluiten bij een groepje. Aanmelden kan via de website www.vlaardingenschoon.nl. Hier kunt u ook direct gratis opruimmaterialen aanvragen. En als u de hele buurt wilt oproepen om mee te doen, hang dan de raamposter op. Op de hoogte blijven en ervaringen delen? Volg de groep ‘VLD CLEANUP’ op facebook.

Zwerfvuil wegen

Tijdens de editie in maart haalden we met elkaar meer dan 640 kg zwerfvuil op! Ook dit jaar vragen we alle deelnemers om het ingezamelde zwerfvuil níét in de container te gooien. Na aanmelding via de website ontvangt u een mail met informatie, de startlocaties en uitleg over de elektrische ophaaldienst. Vrijwilligers zorgen dat het zwerfvuil bij Irado komt en gewogen wordt. Zo weten we al snel hoeveel zwerfvuil we dit keer met elkaar hebben opgehaald!

Ondernemers geven het schone voorbeeld

Ook steeds meer ondernemers ontdekken dat inzet voor de schone zaak belangrijk is en positief werkt voor het bedrijfsimago. Vorig jaar gaven deelnemers van IKV ‘t Scheur al het schone voorbeeld. Doet uw bedrijf of organisaties dit jaar ook mee? Dan krijgt u een vermelding op de site van Vlaardingen Schoon.