Dagje weg? Ramen en deuren op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een inbreker kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Ook als u in een flat of appartement woont!

Foto van inbreker die door een raam naar binnen klimt

Steeds vaker krijgt de politie melding van inbrekers in flats en appartementen. Via balkons komen zij bij uw woning. Ook als u bijvoorbeeld driehoog woont. Laat dus ook daar geen ramen en deuren openstaan als u weg bent!

Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Want als een inbreker zomaar uw woning binnen kan komen, zonder in te hoeven breken, duurt het maar een paar minuten voordat hij er met uw spullen vandoor is.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw woning), direct 112 bellen. De politie beoordeelt per melding of er een politieauto op afgestuurd wordt. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.