Waar kan ik terecht als zzp'er in financiële nood?

Vraag

Waar kan ik terecht als zzp'er in financiële nood?

Antwoord

Vlaardingse ondernemers in financiële nood door Coronamaatregelen kunnen terecht bij Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam (zie ook www.rotterdam.nl/rbz). RBZ werkt voor Rotterdam en gemeenten in de regio, waaronder Vlaardingen.

Versnelde aanvraag

Als duidelijk is dat u door de coronamaatregelen in financiële nood bent, kunt u een versnelde aanvraag doen voor een uitkering voor uw levensonderhoud. Afhankelijk van uw situatie kunt u deze uitkering gedurende drie maanden ontvangen. In sommige gevallen kan een voorschot uitgekeerd worden.

Contact opnemen

U kunt terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (www.rotterdam.nl/rbz). Stuur een e-mail naar bbz.rbz.wi@rotterdam.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, woonadres en geboortedatum. U ontvangt dan zo snel mogelijk antwoord en/of een aanvraagformulier.

Houd er rekening mee dat het druk is bij RBZ. De medewerkers doen hun uiterste best zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Ander inkomen

Let op: U komt niet in aanmerking voor een uitkering volgens de versnelde aanvraagprocedure als u of uw partner een ander inkomen heeft dat hoger is dan de bijstandsnorm. Ook komt u niet in aanmerking als u voldoende liquide middelen heeft en als uw problemen niet het gevolg zijn van de maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijk komt u na deze week wel in aanmerking voor de speciale regeling die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het voorbereiden is.

Regelingen

Wilt u als ondernemer gebruik maken van andere regelingen van de overheid? Kijk dan op de website van de Kamer van Koophandel. Hier vindt u alle informatie bij het digitale Coronaloket (www.kvk.nl/corona)