Ik ben zzp'er. Heeft de gemeente een noodfonds / potje waar ik aanspraak op kan maken?

Vraag

Ik ben zzp'er. Heeft de gemeente een noodfonds / potje waar ik aanspraak op kan maken?

Antwoord

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of omdat de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen.

Ondernemers kunnen meer informatie over de mogelijkheden opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel via 0800 2117 of via het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.

Bent u een zzp’er in acute financiële nood door de coronamaatregelen? Doe dan een aanvraag voor een tijdelijke uitkering voor uw levensonderhoud. U kunt terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (www.rotterdam.nl/rbz). Stuur een e-mail naar bbz.rbz.wi@rotterdam.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, woonadres en geboortedatum. U ontvangt dan zo snel mogelijk antwoord en/of een aanvraagformulier.