Reizen en op vakantie gaan

Gaat u op reis? Houd u overal aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden en vaak uw handen wassen. Laat u testen bij klachten die passen bij corona.

Reisadvies

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan op Nederlandwereldwijd.nl. Houd er rekening mee dat in ieder land beperkende maatregelen zijn. Ontwikkelt u tijdens uw vakantie gezondheidsklachten? Meld u bij een lokale huisartsenpost. Ontwikkelt u bij thuiskomst gezondheidsklachten? Blijf thuis en laat u testen. Maak een afspraak via 0800-1202.

Op vakantie in Nederland

Het advies is om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Het is nog steeds mogelijk om een camping, vakantiehuis of hotel in Nederland te bezoeken. Maar houd de reisbewegingen op de plek waar u bent zoveel mogelijk beperkt. Lees meer op rijksoverheid.nl.

Naar Nederland reizen

Het hangt van uw situatie af of u wel of niet naar Nederland kunt reizen. Bekijk op rijksoverheid.nl of u in uw situatie naar Nederland kunt reizen en wat de mogelijke voorwaarden zijn.

Reizen naar het buitenland en naar Caribisch Nederland

U kunt reizen naar landen en gebieden binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone met een 'geel' reisadvies. Een vakantie naar een land of gebied met kleurcode 'oranje' wordt afgeraden. Lees de veelgestelde vragen op de website van de rijksoverheid

Thuisblijven (in thuisquarantaine) bij aankomst in Nederland

Reist u (terug) naar Nederland uit een gebied met veel coronabesmettingen? Dan moet u misschien 10 dagen thuis blijven als u weer terug bent (in thuisquarantaine). Kijk voor meer informatie op pagina in thuisquarantaine bij aankomst in Nederland op de website van Rijksoverheid.

In het reisadvies van Buitenlandse Zaken staat per land aangegeven of thuisquarantaine bij terugkomst een dringend advies is. Installeer de Reisapp van Buitenlandse Zaken om altijd de meeste actuele informatie over het reisadvies te kunnen bekijken.

Information in English

If you want to read the information in English, please visit www.government.nl