Hulp voor ondernemers (laatste update 31 augustus)

Het kabinet helpt (zelfstandig) ondernemers tijdens deze coronacrisis middels het noodpakket banen en economie. Doel is de werkgelegenheid te behouden en de schade voor bedrijven en werkenden te beperken. Lokaal helpt de gemeente Vlaardingen ondernemers bijvoorbeeld door uitstel van betaling van lokale lasten, het mogelijk maken van tijdelijk grotere horecaterrassen en ruimere openingstijden voor winkels.

 • Einde steunpakketten voor banen en economie

  Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten. Een aantal specifieke ondersteunende maatregelen blijft van kracht in het vierde kwartaal. Het kabinet is bezig met een regeling voor de nachthoreca die naar verwachting ook na 1 oktober nog verplicht gesloten is.

 • Coronaloket Kamer van Koophandel

  31 maart 2020

  Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.

 • Parkeerontheffing om in de buurt van uw winkel te parkeren

  31 maart 2020

  Diverse winkeliers hebben aan de gemeente gevraagd om hun auto korte tijd in de buurt van hun winkel te mogen parkeren voor het laden en lossen van boodschappen. Zij bezorgen nu volop, omdat mensen vanwege de coronamaatregelen niet of veel minder in hun winkel komen.

 • Maak je ondernemersinitiatief bekend via Vlaardingen Helpt

  31 maart 2020

  Vlaardingse ondernemers die (maaltijden) thuisbezorgen of andere initiatieven hebben, kunnen dit laten weten op het platform www.vlaardingenhelpt.nl.