Hulp voor ondernemers (laatste update 25 januari)

Het kabinet helpt (zelfstandig) ondernemers tijdens deze coronacrisis middels het noodpakket banen en economie. Doel is de werkgelegenheid te behouden en de schade voor bedrijven en werkenden te beperken. Lokaal helpt de gemeente Vlaardingen ondernemers bijvoorbeeld door uitstel van betaling van lokale lasten, het mogelijk maken van tijdelijk grotere horecaterrassen en ruimere openingstijden voor winkels.

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  27 januari 2021

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt. Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

 • Financiële hulp voor ondernemers

  Bent u een zelfstandig ondernemers of zzp'er en woont u in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam? Heeft u als gevolg van de coronacrisis tijdelijke inkomensondersteuning nodig? Op de site van Stroomopwaarts vindt u informatie over de Tijdelijke overbrugging zelfstandig ondernemers (Tozo).

 • NOW3 tot 1 juli 2021

  De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus en overheidsmaatregelen daar tegen kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

 • Terrassen in de winter

  Op dit moment moet alle horeca gesloten zijn. Als de horeca straks weer open mag, staat de gemeente positief tegenover het winterproof maken van terrassen.

 • Coronaloket Kamer van Koophandel

  31 maart 2020

  Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.

 • Digitale goodiebag voor ondernemers

  08 juni 2020

  Hoe blijf je omzet maken als klanten massaal thuisblijven? Dat is een vraag waar veel ondernemers nu mee worstelen. Het is juist in deze tijd van groot belang om online goed vindbaar, zichtbaar én bereikbaar voor klanten te zijn. In de digitale goodiebag vind je daarom informatie die je kan helpen bij het versneld of intensiever online gaan van jouw onderneming.

 • Parkeerontheffing om in de buurt van uw winkel te parkeren

  31 maart 2020

  Diverse winkeliers hebben aan de gemeente gevraagd om hun auto korte tijd in de buurt van hun winkel te mogen parkeren voor het laden en lossen van boodschappen. Zij bezorgen nu volop, omdat mensen vanwege de coronamaatregelen niet of veel minder in hun winkel komen.

 • Gemeente coulant met openstaande rekeningen

  31 maart 2020

  Om de financiële problemen van ondernemers in deze tijd niet nodeloos te vergroten, verstuurt de gemeente de komende tijd bij openstaande rekeningen van ondernemers geen herinneringen en aanmaningen en wordt in nieuwe gevallen geen deurwaarder ingezet. De nieuwe werkwijze geldt voorlopig tot medio april, maar kan zo nodig en mogelijk verlengd worden. Bij lopende zaken stelt de deurwaarder zich coulant op en kan de betreffende ondernemer een verzoek doen om de invordering tijdelijk stil te leggen. Ook is besloten dat het mogelijk is om ondernemers uitstel van betaling te verlenen en kunnen ondernemers een betalingsregeling met de gemeente treffen.

 • Maak je ondernemersinitiatief bekend via Vlaardingen Helpt

  31 maart 2020

  Vlaardingse ondernemers die (maaltijden) thuisbezorgen of andere initiatieven hebben, kunnen dit laten weten op het platform www.vlaardingenhelpt.nl.