Evenementen en bijeenkomsten

Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Onder voorwaarden kunnen dan weer evenementen georganiseerd worden.

Evenementen

Het verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen is opgeheven. De gemeente checkt bij de aanvraag of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. En of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd en het gaat minimaal een aantal weken duren voordat de eerste evenementen weer plaatsvinden. Niet alles is meteen mogelijk.

Het is mogelijk een evenement te organiseren zonder verplichte zitplaatsen. Maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Binnen

  • In ruimtes met een doorstroom van bezoekers (bijvoorbeeld een beurs) geldt geen maximaal aantal personen. Wel nemen beheerders maatregelen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt.

Buiten

  • Wanneer er buiten sprake is van een continue doorstroming van mensen, zoals in dierentuinen of op de kermis, is er geen maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen.
  • In buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt geen maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen, als er gewerkt kan worden met reservering, een gezondheidscheck en een vaste zitplaats.
  • In situaties waarin reservering, een gezondheidscheck en een vaste zitplaats niet mogelijk zijn, geldt een maximum van 250 personen. 

Discotheken, clubs en vergelijkbare dansgelegenheden blijven gesloten.

Overzicht maatregelen per 10 augustus

Klik op de afbeelding om de poster met maatregelen te open in groter formaat (pdf, 126 kB)

Nieuwe data evenementen voorlopig onder voorbehoud

Het kan het zijn dat er te veel aanmeldingen binnen komen voor dezelfde data waardoor niet alle evenementen een vergunning kunnen krijgen.

Om evenementen goed te organiseren is het belangrijk dat ook de hulpdiensten weten welke evenementen er zijn en dat zij voldoende capaciteit hebben om een extra oogje in het zeil te houden of aan te komen snellen als er iets niet goed gaat. Daarom heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond besloten om nieuw aangeleverde evenementen, of evenementen die verplaatst worden wegens de coronacrisis, voorlopig onder voorbehoud op de evenementenplanningskalender te plaatsen. Pas als de coronamaatregelen voor evenementen niet meer van kracht zijn, gaat de veiligheidsregio kijken naar de uiteindelijke planning van de evenementen. Pas daarna kunnen evenementenorganisatoren zekerheid krijgen of hun evenement wel door kan gaan. Zet al die mooie, leuke, gezellige, ontroerende evenementen dus voorlopig nog even met potlood in uw agenda, in afwachting van de definitieve data!