Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 3 december)

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis (behalve als dat echt niet anders kan). Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

 • Intrekking noodverordening in de regio per 1 december

  01 december 2020

  Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking. Deze wet vervangt de noodverordening. Nu een noodverordening niet langer noodzakelijk is, wordt de noodverordening van 18 november ingetrokken per 1 december 2020

 • Alle coronamaatregelen op een rij

  01 december 2020

  Het is belangrijk dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. Vanaf 1 december 2020 geldt een mondkapjesplicht in publieke ruimtes. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

 • Mondkapje verplicht sinds 1 december

  03 december 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten sinds 1 december 2020. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool), contactberoepen en in stations en bij bus- en tramhaltes moet iedereen van 13 jaar en ouder dan een mondkapje dragen. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro.

 • Maatregelen voor sport en bewegen (laatste update 19 november)

  De maatregelen rondom de coronacrisis betekenen veel voor de sport. Veel sportverenigingen maken zich zorgen over het wegvallen van inkomsten. Inmiddels zijn er weer mogelijkheden om te sporten, voor zowel jeugd als volwassenen, met de nodige afspraken over de veiligheid.

 • Verantwoord winkelen in coronatijd

  18 november 2020
 • Hulp voor ondernemers (laatste update 12 november)

  Het kabinet helpt (zelfstandig) ondernemers tijdens deze coronacrisis middels het noodpakket banen en economie. Doel is de werkgelegenheid te behouden en de schade voor bedrijven en werkenden te beperken. Lokaal helpt de gemeente Vlaardingen ondernemers bijvoorbeeld door uitstel van betaling van lokale lasten, het mogelijk maken van tijdelijk grotere horecaterrassen en ruimere openingstijden voor winkels.

 • Informatie en veelgestelde vragen

  06 november 2020

  Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de websites van het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en de Rijksoverheid.

 • Wees alert op babbeltrucs en misbruik

  15 oktober 2020

  Het coronavirus heeft al gezorgd voor veel mooie initiatieven: bewoners die even checken of het goed gaat met hun oudere buren, mensen die elkaar de helpende hand bieden en een boodschap voor elkaar doen. Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie.

 • Afspraken op het stadhuis beperkt door coronamaatregelen

  14 oktober 2020

  Door de strengere maatregelen van het kabinet voor het coronavirus plannen we alleen noodzakelijke afspraken in bij de publieksbalies en bij collegeleden op het stadskantoor. U kunt tijdelijk alleen telefonisch een afspraak maken via (010) 248 4000. U kunt tijdelijk geen afspraak maken via de website.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  14 oktober 2020

  De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

 • CoronaMelder vanaf 10 oktober te gebruiken in heel Nederland

  07 oktober 2020

  Help de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Digitale middelen kunnen helpen bij de bestrijding van het virus. De app CoronaMelder van het ministerie van VWS waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand na een test corona blijkt te hebben. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Deze app is vanaf 10 oktober te gebruiken in heel Nederland.

 • Dringend advies om een mondkapje te dragen

  06 november 2020

  Het kabinet heeft een dringend advies afgegeven om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten. Dat advies volgen wij op. Dit advies geldt onder andere in winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen en bij contactberoepen, zoals de kapper en de fysiotherapeut of als u een nieuwe bril moet passen. Draag allebei een mondkapje als u minder dan 1,5 meter afstand kunt houden.

 • Reizen en op vakantie gaan

  06 november 2020

  Gaat u op reis? Houd u overal aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden en vaak uw handen wassen. Laat u testen bij klachten die passen bij corona.

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  26 augustus 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.

 • Zorg, werk en ondersteuning

  09 juli 2020

  De organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij maatregelen genomen. De organisaties zijn zoveel mogelijk bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier.

 • Helpt u mee? Oproep aan inwoners met een zorgachtergrond

  31 maart 2020

  Instellingen en organisaties in de zorg hebben heel hard hulp nodig. Zorgorganisaties hebben te maken met een tekort aan zorgpersoneel onder andere omdat medewerkers zelf ziek worden. Door het coronavirus en de verwachte toestroom aan patiënten is hulp dan ook meer dan welkom! Heeft u een zorgachtergrond en bent u beschikbaar om te ondersteunen, meld u dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl.

 • Begrafenissen op afstand volgen nu mogelijk

  31 maart 2020

  Nabestaanden die vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig kunnen of mogen zijn bij een uitvaart, kunnen nu meekijken via een videoverbinding. Deze mogelijkheid bestaat alleen voor diensten in de aula van begraafplaats Holy.

 • Vlaardingen Helpt: digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers

  08 april 2020

  Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op www.vlaardingenhelpt.nl. Op deze website staan allerlei acties en initiatieven, groot en klein, waarmee inwoners elkaar kunnen helpen in deze lastige periode. Van boodschappen doen tot het bieden van een luisterend oor aan ouderen die alleen wonen. Zo kunnen inwoners iets voor elkaar betekenen en voor elkaar blijven zorgen.

 • Advies en hulp van het Rode Kruis

  31 maart 2020

  De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888.