Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 2 april)

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.

 • Alle maatregelen op een rij

  01 april 2020

  Alle adviezen en maatregelen die in Nederland zijn afgekondigd zijn gericht op ‘maximaal controleren’ van het virus. Houdt u zich aan de adviezen en maatregelen om dit doel samen te bereiken.

 • Noodverordening in strijd tegen corona

  31 maart 2020

  Er is een noodverordening vastgesteld waarmee de politie en de gemeente kunnen ingrijpen als bewoners, ondernemers of organisatoren zich niet aan de regels houden die opgesteld zijn om met elkaar corona in te dammen.

 • Wat kan ik zelf doen?

  31 maart 2020

  Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, gelden meerdere maatregelen.

 • Informatie en veelgestelde vragen

  31 maart 2020

  Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de websites van het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en de Rijksoverheid.

 • Stichting Leergeld helpt kinderen van de basisschool om thuisonderwijs te volgen

  31 maart 2020

  Het coronavirus heeft ook voor basisscholen gevolgen, waardoor de kinderen noodgedwongen thuiszitten. Gelukkig bieden scholen digitaal lesmateriaal aan zodat kinderen toch onderwijs kunnen volgen. Nu heeft niet ieder kind de beschikking over een computer. Stichting Leergeld verstrekt namens Stroomopwaarts verschillende regelingen voor kinderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

 • Afspraken op het stadhuis beperkt

  01 april 2020

  Vanwege de regeringsmaatregelen over het Coronavirus worden er alleen noodzakelijke afspraken ingepland bij de publieksbalies en collegeleden op het stadskantoor.

 • Afstand houden

  31 maart 2020

  Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Je kunt naar buiten, boodschappen doen of de hond uitlaten, maar houd altijd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar. Wat betekent dit zoal in praktijk?

 • Evenementen en bijeenkomsten

  31 maart 2020

  Alle evenementen en bijeenkomsten zijn afgelast tot 1 juni 2020. Ook die met minder dan 100 bezoekers.

 • Begrafenissen op afstand volgen nu mogelijk

  31 maart 2020

  Nabestaanden die vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig kunnen of mogen zijn bij een uitvaart, kunnen nu meekijken via een videoverbinding. Deze mogelijkheid bestaat alleen voor diensten in de aula van begraafplaats Holy.

 • Huisartsenpost in Margriethal

  31 maart 2020

  De Margriethal in Schiedam is vanaf nu een zogenoemde externe huisartsenpost. Patiënten uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die ervan verdacht worden besmet te zijn met het coronavirus, worden daarheen gestuurd om te worden getest.

 • Vlaardingen Helpt: digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers

  31 maart 2020

  Inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen kunnen terecht op www.vlaardingenhelpt.nl. Op deze website staan allerlei acties en initiatieven, groot en klein, waarmee inwoners elkaar kunnen helpen in deze lastige periode. Van boodschappen doen tot het bieden van een luisterend oor aan ouderen die alleen wonen. Zo kunnen inwoners iets voor elkaar betekenen en voor elkaar blijven zorgen.

 • Zorg, werk en ondersteuning

  31 maart 2020

  De organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij maatregelen genomen. De organisaties zijn zoveel mogelijk bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier.

 • Helpt u mee? Oproep aan inwoners met een zorgachtergrond

  31 maart 2020

  Instellingen en organisaties in de zorg hebben heel hard hulp nodig. Zorgorganisaties hebben te maken met een tekort aan zorgpersoneel onder andere omdat medewerkers zelf ziek worden. Door het coronavirus en de verwachte toestroom aan patiënten is hulp dan ook meer dan welkom! Heeft u een zorgachtergrond en bent u beschikbaar om te ondersteunen, meld u dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl.

 • Gemeente zorgt voor 24-uursopvang

  31 maart 2020

  Gemeenten hebben van de rijksoverheid het verzoek gekregen om 24-uursopvang te regelen voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Met ingang van woensdag 18 maart coördineert ook Vlaardingen 24-uursnoodopvang voor kinderen tot 14 jaar.

 • Advies en hulp van het Rode Kruis

  31 maart 2020

  De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888.

 • Wees alert op babbeltrucs en misbruik

  01 april 2020

  Het coronavirus heeft al gezorgd voor veel mooie initiatieven: bewoners die even checken of het goed gaat met hun oudere buren, mensen die elkaar de helpende hand bieden en een boodschap voor elkaar doen. Helaas zijn er ook mensen die misbruik proberen te maken van deze situatie.

 • Hulp voor ondernemers (laatste update 1 april)

  Het kabinet heeft verschillende maatregelen genomen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of omdat de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Ook de gemeente denkt op allerlei manieren met ondernemers en winkeliers mee en treft specifieke regelingen.