Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gebouw C op het voormalige Unileverterrein in de Rivierzone goedgekeurd als locatie voor coronavaccinaties. Dat betekent dat deze locatie voldoet aan de eisen die de GGD aan een vaccinatielocatie stelt. Ook wij als gemeente zijn van mening dat we inwoners met deze locatie een geschikte plek bieden voor het vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer de locatie open gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. Inwoners ontvangen via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie.

Burgemeester Bas Eenhoorn: “We zetten alles op alles om over enkele weken gereed te zijn. Het gebouw wordt zo ingericht dat het voor bezoekers een veilige en prettige plek is. Zodra de GGD het aangeeft, kunnen we dan inwoners gaan vaccineren. Het is de GGD die bepaalt wanneer de locatie open gaat.”   

Van oud naar jong 

De GGD volgt de landelijke vaccinatiestrategie waarbij mensen worden uitgenodigd op basis van leeftijd. Van eind januari tot half februari worden 85-89-jaren uitgenodigd. Sinds vorige week ontvangen inwoners in de leeftijd van 80-84 jaar een uitnodigingsbrief op de deurmat. Ook deze groep ouderen wordt in fasen uitgenodigd. Dit loopt tot begin maart. In de brief staat een landelijk telefoonnummer van de GGD voor het maken van een afspraak. 

Helpende hand bieden bij vervoer    

Inwoners kunnen zelf kiezen op welke locatie ze gevaccineerd willen worden. Op dit moment is dat dus nog niet in onze gemeente. Het vervoer naar de locatie kan voor oudere mensen lastig zijn. Burgemeester Eenhoorn: “Ik wil Vlaardingers dan ook oproepen om hun buurman of buurvrouw, moeder of oma de helpende hand te bieden en ervoor te zorgen dat ze veilig van en naar de vaccinatielocatie kunnen komen”.