Bronzen legpenning voor held Clayton Flaneur

Vorige week woensdag heeft burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen de bronzen legpenning en loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan Vlaardinger Clayton Flaneur als waardering voor zijn heldendaad: hij heeft vorig jaar zonder aarzelen een ernstig verwarde vrouw (76) uit het water gered.

Uitreiking legpenning aan Clayton FlaneurDe vrouw was in de Oude Rijn te Bodegraven gesprongen. Zij kon niet zelfstandig uit het koude en sterk stromende water komen door de hoge wal en door niet mee te werken heeft ze het Clayton niet makkelijk gemaakt. Uiteindelijk is het hem toch gelukt. De vrouw was flink onderkoeld en is meegenomen door de ambulance. Ook Clayton had onderkoelingsverschijnselen, maar was verder niet gewond.

Over de bronzen legpenning

Stichting Carnegie Heldenfonds is de stichting die zich bezighoudt met het verlenen van onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van een ander hebben gered of hebben geprobeerd dat te doen. Meer informatie op www.carnegiefonds.nl