Broekpolderweg langer dicht voor auto- en vrachtverkeer

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is de Broekpolderweg van maandag 4 januari tot en met vrijdag 12 maart opnieuw afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen wel een tijdelijk fietspad gebruiken. Bouwconsortium BAAK heeft meer tijd nodig om de Broekpolderweg en de naastgelegen sloot te verleggen. In de kerstvakantie is de weg wel open voor al het verkeer.

Het auto- en vrachtverkeer wordt vanaf 4 januari omgeleid via de A20. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. De verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen. 

Werkzaamheden

Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding krijgt de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook. Om ruimte te maken voor de verbreding wordt een deel van de Broekpolderweg tien meter naar het noorden verschoven (zie afbeelding). Ook worden de sloot en ondergrondse leidingen op deze locatie verlegd.

Blankenburgverbinding

De nieuwe snelweg de A24 verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) met de A15 bij Rozenburg (zuidoever). Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

Afbeelding Broekpolderweg