Boostervaccinaties in versnelling

Alle Nederlanders van 18 jaar en ouder krijgen de mogelijkheid om voor eind januari een boostervaccinatie te halen. Om dit mogelijk te maken, opent de GGD op korte termijn vijf extra locaties in onze regio.

In totaal zijn er straks zeven ‘boosterlocaties’ in de regio Rotterdam-Rijnmond. Naast de vaccinatielocaties in Hellevoetsluis en Sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam komen er nog vijf locaties bij:

Locatie - Gemeente - Opening

Kade SS Rotterdam - Rotterdam - 22 december
HofHoek, Poortugaal    - Albrandswaard - 23 december
Rotterdam Ahoy, hal 4 - Rotterdam - 24 december
Rotterdam Ahoy, hal 2 - Zo spoedig mogelijk
Sporthal Groenoord - Schiedam - Zo spoedig mogelijk
Sporthal Schenkel- Capelle aan den IJssel -Zo spoedig mogelijk

Afspraak

U kunt online een afspraak maken voor de boosterprik via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Via de media kunt u in de gaten houden welke leeftijdsgroep aan de beurt is. Dit gaat van oud naar jong. Ook ontvangt iedereen die daarvoor in aanmerking komt een uitnodiging van het RIVM. Als u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u ook telefonisch een afspraak maken. Het telefoonnummer staat in de brief. 

Drukte

Het wordt de komende periode erg druk. Geduld is daarom belangrijk, iedereen komt aan de beurt. Medewerkers en vrijwilligers van de GGD doen er alles aan om de klus zo goed en zo snel mogelijk te klaren. 

Tempo omhoog

Aanleiding voor het versnellen van het tempo waarmee iedereen de boostervaccinatie kan halen is de snelle verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. Iedereen kan drie maanden na de laatste vaccinatie of na besmet te zijn geweest met corona een boostervaccinatie halen. Dit lijkt de allerbeste bescherming te bieden. 

Laatste prikdag 1e en 2e vaccinatie in Wijkcentrum West

Dinsdag 21 december kunnen alleen mensen voor hun eerste of tweede vaccinatie met Pfizer willen halen, terecht bij Wijkcentrum West. Zij zijn van harte welkom om met of zonder afspraak binnen te lopen tussen 9.00 uur en 15.30 uur.