Bespaar op uw energierekening: verantwoord een graad lager

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Het kan zijn dat u door deze prijsstijging in de problemen komt. Of u nu een koopwoning heeft of een huurwoning, voor iedereen zijn er stappen om te zetten. Soms hebben kleine stappen direct effect op uw energierekening.

Zet de thermostaat niet hoger dan 19 graden als u thuis bent. Met elke graad lager bespaart u gas en dus geld. Bent u actief bezig in huis, dan kan de thermostaat misschien nog wel een graadje lager. Dit kan tot wel € 200,- per graad per jaar schelen. Zet de thermostaat aan het eind van de avond op 15 graden. Dat kan al een uur voordat u gaat slapen. En met een elektrische deken krijgt u het zelf snel warm zonder de hele ruimte te hoeven verwarmen. Zorg ook dat u geen kamers verwarmt die u niet gebruikt. Zit u de hele dag in de werkkamer? Verwarm dan niet ondertussen ook de woonkamer. 

Niet te koud

Let wel op dat het niet te koud wordt in uw woning. Voor de meeste mensen is 18 graden een veilige en gezonde temperatuur voor in huis, maar voor jonge kinderen, ouderen of mensen met een chronische ziekte kan het verstandig zijn de temperatuur hoger te zetten. Het is niet verstandig om de verwarming in de winter onder de 15 graden te zetten omdat het dan te vochtig kan worden in huis.

 

thermostaat

Meer tips

Meer tips om snel energie te besparen? Kijk op www.vlaardingen.nl/hulpmetenergie of op de volgende pagina's: