Alles begint met contact maken

Wethouder Jacky Silos: “Het leven is vaak balanceren en meerdere ballen in de lucht houden. Soms lukt dat niet en is het lastig om echt verbinding te maken. Voor veel Vlaardingers zijn contacten met anderen en ontmoetingen niet vanzelfsprekend. Dat is niet alleen naar, het is ook niet goed voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is dan goed als je voelt dat je niet de enige bent en dat je er niet alleen voor staat. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer allerlei activiteiten tijdens de Week van de Verbinding van 29 september tot en met 6 oktober. Deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. Bekijk het programma en kom erbij!

Jacky SilosVanuit de gemeente vinden we het belangrijk om samen aandacht te geven aan verbondenheid. Door mensen net even dat extra steuntje in de rug te geven. Dat doen we niet alleen voor elkaar, maar vooral ook met elkaar. Om die reden hebben we in Vlaardingen het Platform Verbinding. Samen geven we in deze Week van de Verbinding extra aandacht aan dit enorm belangrijke onderwerp.”

Platform Verbinding

In Vlaardingen zijn veel organisaties actief met het thema verbinding in de breedste zin. Naast het stimuleren van het hebben van contacten met mensen met wie u zich verbonden voelt kan het bijvoorbeeld ook gaan om het doormaken van levensgebeurtenissen, zoals verlies van een partner of werk. Bijna wekelijks worden er activiteiten georganiseerd. Hieronder staat een aantal deelnemers aan het Platform Verbinding en dit aantal groeit nog altijd. 

Aanloophuis De Groene Luiken, Buurtpunt Groot Ambacht, De Buurtvrouw, Elckerlyc, Federatie Broekpolder, Humanitas, Klik Vrijwilligers Vlaardingen, Minters, Seniorenwelzijn, De Oproepcentrale, Stadsgehoorzaal, Vlaardingen in Beweging, Wijkteams Vlaardingen, De Windwijzer, Platform Verbinding Holy, Vlaardingen Regenboogstad, Woningstichting Waterweg Wonen, Woningstichting Samenwerking. 
 

Programma Week van de Verbinding

Vrijdag 30 september

 • Breindag in Ontmoetingscentrum De Bijenkorf 
  • Deze dag bij Ontmoetingscentrum de Bijenkorf (Reigerlaan 100) staat in het teken van het stimuleren en uitdagen van uw hersenen. Van 09.30 tot 13.30 uur biedt Seniorenwelzijn een mooi programma. U betaalt € 3,- voor de lunch. Aanmelden via Manuela de Hooge: 06 5731 4232. 
 • Jeu de boules 
  • Doe gezellig mee met jeu de boules! Een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging begeleidt de activiteit en neemt de benodigde materialen mee. Het is niet erg als u de spelregels (nog) niet kent. Plezier staat voorop! Van 13.30 tot 14.30 uur bij de flat Zwaluwenlaan 134-468. Deelname is gratis. Aanmelden? Stuur een mail naar: lucia@stichtingvib.nl

Zaterdag 1 oktober 

 • Wandeling in de Broekpolder 
  • De herfst is begonnen en dat is ook te merken in de Broekpolder. Wandel van 14.00 tot 16.00 uur mee en de gidsen vertellen u alles over de flora en fauna in ons mooie natuurgebied. Kledingadvies: een lange broek en dichte schoenen of laarzen. Ook de hond is aangelijnd van harte welkom. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 26 september via secretaris@federatiebroekpoder.nl. De wandeling start bij de picknickbanken bij het Klauterwoud. 
 • Koffie met de StadsVrienden
  • De StadsVrienden zijn mensen die graag naar het theater gaan, maar niet altijd iemand hebben om mee te gaan. Daarom organiseert de Stadsgehoorzaal speciaal voor hen regelmatig een gezellig gratis koffiemoment in de Theater Foyer. Tijdens het koffiemoment worden een aantal voorstellingen uit het programma uitgelicht door Vlaardingse ambassadeurs. Schuif om 13.00 uur volledig vrijblijvend aan voor een gezellige middag. Aanmelden kan via www.stadsgehoorzaal.nl/stadsvrienden, telefonisch (010) 434 0500, per mail: info@stadsgehoorzaal.nl en aan de Theaterkassa van de Stadsgehoorzaal (Schiedamseweg 51). Uiteraard is spontaan binnenlopen ook geen enkel probleem, gezellig juist!

Zondag 2 oktober 

 • LHBTIQ+ ontmoeting bij De Buurtvrouw
  • Bij De Buurtvrouw (Trimpad 32) bent u van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom om in een ongedwongen sfeer andere LHBTIQ+ Vlaardingers te ontmoeten. Op deze middag willen we samen iets creatiefs doen, maar niets is verplicht. Het belangrijkste is dat we elkaar ontmoeten en u uzelf meebrengt, want als u uzelf bent, bent u op zijn mooist! De ontmoetingsbijeenkomsten die COC werkgroep LHBTI Vlaardingen voor Regenboogstad Vlaardingen organiseert zijn gratis. 
 • Lunch in Holy
  • U bent om 13.00 uur welkom in de Pax Christikerk (Reigerlaan 51) voor een lunch. Leer medebewoners kennen, ontdek wat de Holy te bieden heeft en geniet van de gezelligheid! Heeft u een buurman of -vrouw, kennis die veel alleen thuis zit? Neem hem/haar mee naar dit dagje uit in de wijk. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via: platformverbindingholy@gmail.com.*
 • Spelletjes in De Bijenkorf
  • Bent u een echt spelletjesmens? Kom dan om 14.30 uur naar de spelletjesmiddag in De Bijenkorf (Reigerlaan 100). Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via: platformverbindingholy@gmail.com.*
 • Gezellige avondmaaltijd in Holy
  • Met elkaar eten geeft mooie gesprekken. Het is bovendien een goede manier om uw medebewoners te leren kennen en te ontdekken wat de Holy te bieden heeft. U bent om 17.00 uur van harte welkom bij Happie Happie in Kerkcentrum Holy (Reigerlaan 47A). Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden via: platformverbindingholy@gmail.com.*

* Er zijn meer activiteiten op deze zondag. Graag aangeven aan welk onderdeel u mee wil doen. Deelname aan meerdere onderdelen is ook toegestaan. 

Woensdag 5 oktober

 • Samen bewegen in West
  • Maak gratis kennis met bewegen in de Westwijk. Voor iedere Vlaardinger die weer in beweging wil komen is er elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur een open inloop voor volwassenen. Elke week wordt er gestart bij het Wijkcentrum aan de Professor Teldersstraat. Ook zijn er af en toe sport- en spelmaterialen aanwezig om wat beweegoefeningen mee te doen. Met elkaar maken we er een gezellige activiteit van! Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. 
 • Ontmoetingsclub 55+ Buurtpunt Groot Ambacht
  • Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom om kennis te maken met de Ontmoetingsclub Buurtpunt Groot Ambacht (Rotterdamseweg 176). De dag start met koffie met wat lekker gevolgd door een gratis lunch en een presentatie over oud-Vlaardingen aan de hand van oude foto’s. Bel voor aanmelden naar Manuela de Hooge: 06 731 4232. 
 • Buurtbakkie en Haakaan
  • Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur kunt u bij De Buurtvrouw (Trimpad 32) aanschuiven voor koffie of thee en wat lekkers. Veel bezoekers nemen een brei- of haakwerkje mee en genieten tijdens het handwerken van elkaars gezelschap en delen hun kennis van het handwerken. Er is een vrijwilliger aanwezig die u kan helpen en adviseren. Deelname is gratis. Voor koffie en thee betaalt u een eigen bijdrage. Aanmelden is niet nodig.
 • Aanloophuis De Groene Luiken
  • In het aanloophuis De Groene Luiken (Oosthavenkade 8) kan iedereen elke dag terecht voor een gezellig kopje koffie of thee met een koekje en een goed gesprek. De openingstijden zijn iedere dag van 13.00 tot 16.00 uur. Speciaal voor de Week van de Verbinding is het aanloophuis extra open van 10.00 tot 12.00 uur. Koffie of thee is gratis. U bent van harte welkom. 

Donderdag 6 oktober

 • Schilderen voor senioren
  • Kom onder leiding van vakdocent Zhanhong Liao gezellig schilderen en ontdek onder het genot van een kopje koffie of thee uw talenten. Deze activiteit, georganiseerd door Seniorenwelzijn, is van 10.30 tot 12.30 uur in Ontmoetingscentrum De Bijenkorf (Reigerlaan 100). Deelname is gratis. 
 • Yoga, schilderles 55+ en Soep Café
  • Platform Verbinding Holy nodigt u uit om op een actieve of creatieve wijze kennis te maken met yoga en schilderles voor 55+. En eet gezellig een soepje mee tijdens het Soep Café. U bent tussen 09.00 en 13.00 uur van harte welkom bij één van de volgende drie locaties: Seniorenwelzijn in De Bijenkorf (Reigerlaan 100), Kerkcentrum Holy (Reigerlaan 47a) en Pax Christi (Reigerlaan 51) voor een kopje koffie en een kennismaking met de mensen van het platform. De yogalessen zijn van 09.30 tot 10.30  uur en 11.00 tot 12.00 uur bij Kerkcentrum Holy. Schilderen is van 10.30 tot 12.00 uur in De Bijenkorf. Het Soep Café is van 12.00 tot 13.00 uur in de Pax Christi. Deelname is gratis maar wel even aanmelden. Dit kan bij platformverbindingholy@gmail.com of bel naar Ilze Bot van Minters: 06 3465 7861. 

Iedere dag 

 • Aanloophuis De Groene Luiken
  • In aanloophuis De Groene Luiken (Oosthavenkade 8) kunt u elke dag terecht voor een kop koffie of thee met een koekje en een goed gesprek. De openingstijden zijn iedere dag van 13.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Op aanvraag

 • Met zorg in beweging
  • Vlaardingers met een zorgbehoefte kunnen zich aanmelden om gratis te wandelen of fietsen met een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging (ViB) of om te varen bij Stichting Waterpoort Vlaardingen. Er is een tillift aanwezig om mensen in de sloep te tillen. Voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) is er wekelijks een beweegactiviteit in Sportcentrum Polderpoort. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op: www.metzorginbeweging.nl.