Afsluiting A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein

In opdracht van Rijkswaterstaat legt bouwconsortium BAAK de Blankenburgverbinding aan. Hiervoor gaat BAAK ook vanaf begin 2021 de A20 verbreden tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen. BAAK zorgt ook na de openstelling voor het onderhoud van de snelweg. Inmiddels is grootschalig onderhoud aan onder andere de verlichting en de regenwaterafvoer bij de verschillende viaducten noodzakelijk. Om dit onderhoud veilig uit te kunnen voeren, sluit BAAK van vrijdag 11 september 22.00 uur tot maandag 14 september 05.00 uur tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein de A20 richting Rotterdam af. In de nachten zijn er ook afsluitingen op de A20 richting Hoek van Holland. Tijdens de afsluiting voert BAAK ook verschillende voorbereidende werkzaamheden uit voor de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen.

Omdat er veel moet gebeuren in een relatief korte tijd, werkt BAAK dag en nacht door. Dit zorgt voor geluid in de omgeving. Door zoveel mogelijk werkzaamheden in dit ene weekend uit te voeren, zijn er de komende periode minder nachtwerkzaamheden nodig.

Omleidingen A20 richting Rotterdam

Voor lokaal en doorgaand verkeer worden omleidingsroutes ingesteld. De routes worden met gele borden aangegeven. Verkeer uit Vlaardingen wordt omgeleid naar de A20 oprit 10 Schiedam-Noord en naar de A4 oprit 16 Vlaardingen-Oost.

Kaartje met omleidingen A20 richting Rotterdam

70 km/uur

Omdat BAAK in de middenberm van de A20 werkt, is voor de veiligheid van de medewerkers en de weggebruikers op de andere rijbaan (richting Hoek van Holland) de linker rijstrook afgesloten. Verkeer kan via de andere rijstroken langs de werkzaamheden rijden. Er geldt een maximumsnelheid van 70km/uur.

Nachtafsluitingen Kethelplein – A20 richting Hoek van Holland

Op zaterdag en op zondag is tussen 22.00 uur en 08.00 uur (op maandagochtend tot 05.00 uur) de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Kethelplein afgesloten. Verkeer kan naar de A4 richting Beneluxtunnel en keren bij afrit Vlaardingen-Oost.

Op de hoogte blijven?

Bekijk het laatste nieuws op www.blankenburgverbinding.nl. Hier vindt u ook de actuele planning van het project. Of kom langs in het informatiecentrum aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. Maak hiervoor een afspraak via de website. Heeft u een vraag? Bel dan gratis met Rijkswaterstaat: 0800-8002 of e-mail blankenburgverbinding@rws.nl. Om de komende tijd goed om te hoogte te blijven, kunt u zich ook op het digitale Bouwbericht van BAAK abonneren door een mail te sturen naar omgeving@baakbbv.nl.