Abelendreef als eerste aan de beurt

Deze week start de uitvoering van het eerste project uit het ophoogprogramma. Het project omvat de Populierendreef, de Hazelaardreef en de Abelendreef. De Abelendreef wordt als eerste straat aangepakt. Hier gaan de eerste stenen de komende tijd de grond uit.

Impressie AbelendreefKort gezegd bestaan de werkzaamheden uit het openhalen van de straat en het trottoir, het vervangen van riolering, het omhoog  brengen van andere leidingen, zand of andere ophoogmaterialen aanbrengen en dan kan de boel weer dicht.

Verbeteringen

Dat is natuurlijk de korte versie, want er komt nog al wat bij kijken! Zo grijpt de gemeente de gelegenheid aan om verbeteringen aan te brengen in de inrichting van de openbare ruimte. De Abelendreef krijgt na de ophoging parkeervakken aan beide zijden van de weg. 

Bomen blijven staan

Een groot nadeel van ophogen is dat bomen een ophoging meestal niet overleven. Voor de Abelendreef valt dit mee, omdat deze dreef niet zo veel opgehoogd hoeft te worden. Hier kunnen de bomen dus blijven staan. De verwachting is dat de Abelendreef in januari weer bestraat is.

Meer weten over het ophoogprogramma? Kijk op www.vlaardingen.nl/ophogen.