Aandacht voor duurzame initiatieven

Het is een duurzaam weekje in Vlaardingen! Dat begon afgelopen zaterdag toen bewoners terecht konden op de Duurzaamheidsmarkt om zich te laten informeren over duurzame maatregelen in en om huis. Wethouder Koen Kegel opende de markt door de eerste aardgasvrije pannenkoek op inductie te bakken. In tegenstelling tot hoe het normaal vergaat met eerste pannenkoeken was dit exemplaar erg geslaagd, vond ook de jonge bezoekster die de pannenkoek in ontvangst mocht nemen.

Pannekoek Koen

Er waren verschillende standjes met duurzame initiatieven op de markt. Zo was er onder andere informatie te vinden over het vergroenen (en ophogen) van uw tuin, het koken op inductie en het updaten van uw meterkast. Ook waren de gemeente, stichting Duurzaam op Dreef en de WoonWijzerWinkel aanwezig om uw vragen te beantwoorden. 

Drevenbuurt aardgasvrij

Afgelopen dinsdag konden bewoners van de Drevenbuurt meedenken met stichting Duurzaam op Dreef en de gemeente over het aardgasvrij maken van de Drevenbuurt. Tijdens de sessie konden de bewoners samen in gesprek over het wijkuitvoeringsplan voor de Drevenbuurt. In dit plan komt te staan op welke wijze de wijk van het aardgas afgaat. Een plan dat helemaal op maat is en afgestemd op de behoeften van de wijk. Meer informatie over deze meedenkavond en het traject ‘Drevenbuurt Aardgasvrij’ staat op www.vlaardingen.nl/drevenbuurtaardgasvrij. Tips, zorgen, wensen en vragen kunt u achterlaten in een virtuele grote blauwe doos. 

Open Energiedag

Wie de duurzame smaak te pakken heeft, kan zijn hart ophalen. Komend weekend, op zaterdag 17 september is het namelijk landelijke Open Energiedag. Op tientallen locaties kunt u een kijkje nemen bij duurzame energieprojecten. In en om Vlaardingen zijn er een aantal locaties die u kunt bezoeken. Zoals het Vlaardings bedrijf Navetto waar u de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen kunt bekijken. Meer informatie vindt u op www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag.